DESASTRE NATURAL

Un mort i 11 ferits per l'erupció d'un volcà al Japó

La catàstrofe ha provocat una allau en una estació d'esquí pròxima, on almenys 78 persones segueixen atrapades en un edifici

afp xk175

afp xk175 / - (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Una allau de neu en una estació d'esquí provocada per l'erupció d'un volcà al centre del Japó ha causat la mort d'un soldat. A més, 11 persones han resultat ferides, algunes de les quals estan en estat crític.

El volcà Kusatsu Shirane, al nord de Tòquio, ha entrat en erupció aquest dimarts i, minuts més tard, s'ha registrat una allau a l'estació d'esquí de Kusatsu. Sis soldats de les Forces Armades del Japó que s'estaven entrenant a les pistes han quedat atrapats per l'esllavissada de neu. Els serveis d'emergència n'han pogut rescatar cinc, que han resultat ferits, però l'altre ha mort.

Almenys 78 esquiadors atrapats

Per un altre costat, la catàstrofe ha lesionat vuit persones més, que també eren a les pistes d'esquí. Segons la televisió estatal NHK, les pedres projectades per l'erupció han provocat ferides greus a cinc d'elles. Almenys 78 esquiadors encara estan atrapats en un dels edificis on s'han refugiat al començar l'allau.

Notícies relacionades

Les restes volcàniques, que han arribat a una distància superior a un quilòmetre, han destruït edificis sencers i telefèrics de l'estació d'esquí. Segons les autoritats, en el moment de l'accident un centenar d'esquiadors eren a l'estació.

L'Agència Meteorològica del Japó ha elevat l'alerta per erupció volcànica al nivell tres i ha alertat els ciutadans que no s'acostin al volcà perquè no es descarten més erupcions. El portaveu del Govern, Yoshihide Suga, ha confirmat que l'Executiu ha convocat una reunió d'emergència per avaluar la situació i coordinar les tasques de rescat.