GUERRA A SÍRIA

15 refugiats sirians moren congelats a les muntanyes limítrofes amb el Líban

Entre els morts hi ha diversos nens que formaven part d'un grup que va intentar passar la frontera enmig d'una gran tempesta de neu

zentauroepp41678580 idlib  syrian arab republic   19 01 2018   a girl looks out 180120184459

zentauroepp41678580 idlib syrian arab republic 19 01 2018 a girl looks out 180120184459 / YAHYA NEMAH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Beirut

Les forces de defensa civil libanesa han trobat els cossos congelats de quinze refugiats sirians, alguns d'ells nens, en una zona muntanyosa a prop de la frontera que divideix Síria i el Líban. Tretze dels cossos van aparèixer divendres i els altres dos s'han trobat dissabte després que la zona estigués afectada per una gran i gèlida tempesta de neu.

Notícies relacionades

Els agents libanesos van ser alertats per un altre grup de refugiats que compatriotes seus estaven en problemes a prop de Masnaa, lloc on es troba el principal pas fronterer. Algunes informacions afirmen que el grup de refugiats va ser abandonat pels contrabandistes. Dos dels "passadors" han sigut detinguts. Alguns refugiats han pogut ser rescatats de la tempesta. Un d'ells, un noi, va ser trobat vagant sol.

La mateixa ruta

La ruta que van traçar les víctimes és la mateixa que utilitzen centenars de milers de sirians que intenten arribar al Líban fugint de la guerra del seu país. El Líban, un petit país de quatre milions d'habitants, ha acollit fins ara més d'un milió de sirians des que va esclatar el conflcte el març del 2011. Davant el gran nombre de fugits de Síria que arribaven al país veí, les autoritats libaneses van prendre noves mesures el 2015 per restringir el nombre de persones que entraven al país.