Celebració a Rússia

Putin se submergeix en aigües gelades per celebrar l'Epifania

Un total d'1,8 milions de russos participen en el ritu religiós ortodox

monmartinez41667734 russian president vladimir putin bathes in an ice cold water180119103958

monmartinez41667734 russian president vladimir putin bathes in an ice cold water180119103958 / Alexei Druzhinin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president rus, Vladímir Putin, s'ha submergit aquest divendres a la matinada com un més a les aigües gèlides d'un llac, amb motiu de la festivitat del Baptisme de Crist que els ortodoxos celebren cada 19 de gener.

"Putin ha assistit a una part de la litúrgia (al monestir Nílov, a la regió de Tver), i després ha pres part en els banys amb motiu de l'Epifania al llac Seliguer", ha explicat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, per afegir que aquest any, les temperatures registrades a la part central de Rússia no són tan extremes com les habituals a aquestes altures de l'hivern, i "no hi havia més d'uns 6-7 graus sota zero" a la zona del bany.

El portaveu del Kremlin ha recordat que aquesta no és la primera vegada que Putin es banya en aigües gelades, ja que compleix amb la tradició "des de fa anys".

1,8 milions de participants

Segons les xifres oficials, juntament amb Putin han pres part en el ritu ortodox al voltant d'1,8 milions de persones a tots els racons de Rússia.

"La nit del 18 al 19 de gener han sigut oficiades més de 7.300 litúrgies als temples de Rússia, mentre que en els banys massius per la festivitat del Baptisme del Senyor hi han participat prop d'1,8 milions de persones", ha dit a la premsa la portaveu del Ministeri de l'Interior, Irina Volk.

Notícies relacionades

L'Església russa adverteix cada any que els banys en aigües gelades només són aptes per a persones sense problemes de salut.

Aquesta setmana, la presidència russa ha informat que Putin, de 65 anys, està "absolutament sa" i "millor que molts".