ERROR JUDICIAL

Un home rep 820.000 euros després de passar 25 anys a la presó sent innocent

La Fiscalia General de Michigan ha assegurat que s'indemnitzarà al ciutadà després d'haver demostrat que les proves con las que se le va incriminar eren falses

zentauroepp41655115 preso180118132439

zentauroepp41655115 preso180118132439

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Detroit

Després de 25 anys de presó sense haver comès cap delicte, Desmond Ricks, un ciutadà de Detroit que va ser acusat d'assassinat i empresonat el 1992, serà recompensat amb 820.000 euros. El maig del 2017, Ricks sortia per primera vegada de la presó d'aquesta ciutat de l'estat de Michigan, després d'haver demostrat la seva innocència davant els tribunals. “La justícia ha prevalgut, no estic enfadat, sinó alleujat”, assegurava Ricks en els seus primers dies de llibertat.

Ara la Fiscalia General de Michigan ha assegurat que l'exacusat rebrà una indemnització com a part d'un programa estatal que compensa individus condemnats injustament. El jutge Michael Talbot ja ha firmat el pagament i Ricks ha manifestat que se sent “beneït” per ser lliure i que destinarà els diners a posar en marxa un negoci i ajudar nens orfes. No obstant, també ha demanat una compensació addicional de 180.000 euros més.

Després d'un gran esforç per demostrar la seva innocència i de rebre l'ajuda de la Clínica d'Innocència de la Facultat de Dret de la Universitat de Michigan, l'acusat va poder provar que les dues bales extretes del cos de la víctima no pertanyien a l'arma que van relacionar amb Ricks, i que l'acusació va ser fruit d'una manipulació dels cossos policials.

Manipulació de les proves

Notícies relacionades

El 1992, Ricks va veure com disparaven contra el seu company Gerry Bennett al sortir d'una hamburgueseria de Detroit. Després de fugir corrent per por de ser abatut per una de les bales, va ser detingut i acusat d'haver disparat contra el seu amic amb la pistola de la seva mare. Després de ser arxivat, la fiscalia va reprendre el cas a petició de la Clínica d'Innocència, que va demanar al jutge Richard Skutt que reiniciés la investigació arran d'unes fotos de dues de les bales que van acabar amb la vida de Bennett.

A part de reclamar una recompensa econòmica més elevada, Ricks ha dit que es planteja presentar una denúncia acusant la policia de Michigan d'haver manipulat intencionadament les proves per incriminar-lo d'homicidi el 1992.