Anar al contingut

Les dues Corees desfilaran juntes en l'obertura dels Jocs Olímpics

Representants dels dos països han celebrat una nova reunió a la frontera conjunta

EL PERIÓDICO / SEÜL

Les dues Corees desfilaran juntes en l'obertura dels Jocs Olímpics

periodico

Les dues Corees han acordat desfilar conjuntament sota una bandera unificada en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics d'Hivern que arrenquen el 9 de febrer al comtat sud-coreà de PyeongChang, segons s'ha informat en un comunicat conjunt.

Representants dels dos països s'han tornat a reunir a la frontera que els separa. En aquesta reunió, Corea del Nord ha proposat que la seva delegació viatgi al sud travessant la frontera per terra. La delegació nord-coreana també ha plantejat l'assistència d'unes 230 animadores nord-coreanes als Jocs d'hivern, dins d'una delegació més àmplia que inclourà atletes i artistes.

Reunió del COI

El COI albergarà aquest dissabte, dia 20, a la seva seu de Lausana (Suïssa) una reunió amb els comitès olímpics de les dues Corees i el comitè organitzador dels Jocs d'hivern de PyeongChang, per prendre una decisió sobre la participació dels esportistes nord-coreans.

Segons va confirmar l'organisme que presideix l'alemany Thomas Bach, a les delegacions de les dues Corees hi haurà alts representants dels seus governs respectius i en la reunió també hi participaran els membres del COI dels dos països, el nord-coreà Ung Chang i el sud-coreà Seung Min Ryu.

Al final de la reunió, el president del COI farà públic un comunicat a les dependències del Museu Olímpic de Lausana sobre la decisió adoptada.

0 Comentaris
cargando