Les dues Corees desfilaran juntes en l'obertura dels Jocs Olímpics

Representants dels dos països han celebrat una nova reunió a la frontera conjunta

zentauroepp41553720 this picture taken in 2005 shows a woman  r  believed to be 180111161324

zentauroepp41553720 this picture taken in 2005 shows a woman r believed to be 180111161324

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SEÜL

Les dues Corees han acordat desfilar conjuntament sota una bandera unificada en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics d'Hivern que arrenquen el 9 de febrer al comtat sud-coreà de PyeongChang, segons s'ha informat en un comunicat conjunt.

Representants dels dos països s'han tornat a reunir a la frontera que els separa. En aquesta reunió, Corea del Nord ha proposat que la seva delegació viatgi al sud travessant la frontera per terra. La delegació nord-coreana també ha plantejat l'assistència d'unes 230 animadores nord-coreanes230 animadores nord-coreanes als Jocs d'hivern, dins d'una delegació més àmplia que inclourà atletes i artistes.

Reunió del COI

El COI albergarà aquest dissabte, dia 20, a la seva seu de Lausana (Suïssa) una reunió amb els comitès olímpics de les dues Corees i el comitè organitzador dels Jocs d'hivern de PyeongChang, per prendre una decisió sobre la participació dels esportistes nord-coreans.

Notícies relacionades

Segons va confirmar l'organisme que presideix l'alemany Thomas Bach, a les delegacions de les dues Corees hi haurà alts representants dels seus governs respectius i en la reunió també hi participaran els membres del COI dels dos països, el nord-coreà Ung Chang i el sud-coreà Seung Min Ryu.

Al final de la reunió, el president del COI farà públic un comunicat a les dependències del Museu Olímpic de Lausana sobre la decisió adoptada.