Anar al contingut

Sibèria viu una onada de fred extrem amb temperatures de 65 graus sota zero

Les baixes temperatures porten a suspendre les classes en més de 100 escoles

EFE

Sibèria viu una onada de fred extrem amb temperatures de 65 graus sota zero

Anastasia Gruzdeva

Sibèria viu aquests dies temperatures extremes de fins a 65 graus sota zero, cosa que ha obligat les autoritats a suspendre les classes en més de 100 escoles, han informat fonts oficials. L'onada de fred extrem es concentra sobretot a la república de Iacútia. 

Diversos portals d'internet han informat que que les temperatures en algunes localitats d'aquesta república siberiana han baixat fins als 68 graus sota zero, i han publicat fotos d'un termòmetre que ho confirma.

El fred intens els ha costat la vida almenys a dues persones, que van morir per hipotèrmia al tenir el seu cotxe una avaria en una de les carreteres locals.

Prèviament, les autoritats de Iacútia havien activat l'alerta per una onada de fred excepcional fins i tot per als cànons d'aquest indret de Rússia, on les temperatures molt baixes són habituals.

Les normes de funcionament a l'hivern de les escoles a Iacútia es distingeixen de la resta de les regions de Rússia.

Així, a Oimiakon, conegut com el poble més fred del món, les classes per als escolars de primària se suspenen només quan els termòmetres mostren més de 52 graus sota zero.

Les temperatures anòmales es mantindran a Iacútia durant els pròxims dies i a Oimiakon, segons els meteoròlegs, poden arribar a baixar fins als 69 graus negatius.

0 Comentaris
cargando