AUSTERITAT

Detinguts 11 prínceps saudites per reclamar que se'ls paguin les factures de la llum i l'aigua

La guàrdia reial ha intervingut en una rara protesta contra les mesures d'austeritat

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats saudites han detingut 11 prínceps després que aquests es reunissin en un palau reial de la capital, Riad, en una rara protesta contra les mesures d'austeritat aprovades, que preveuen, entre altres coses, que la família reial s'hagi de pagar les factures de la llum i l'aigua.

L'Aràbia Saudita, el principal exportador de petroli del món, ha introduït reformes que inclouen mesures com la retallada dels subsidis, la introducció de l'IVA i la retallada de les gratificacions als membres de la família reial per intentar retallar el dèficit.

Notícies relacionades

El portal on line sabq.org assegura que els prínceps s'han reunit al palau històric Qasr al-Hokm per reclamar la cancel·lació del reial decret que ordena el final del pagament per part de l'Estat de les factures de l'aigua i l'electricitat als membres de la família reial. També exigeixen una indemnització per la pena de mort dictada contra un familiar, segons la mateixa pàgina.

"Els prínceps van ser informats de l'error de les seves demandes, però es van negar a abandonar Qasr al-Hokm", informa el mitjà on line. "Es va emetre una ordre reial als guàrdies reials per intervenir, i els prínceps van ser detinguts i conduïts a la presó d'Al-Hayer abans de portar-los a judici", afegeix.