INICIATIVA ENGINYOSA

Uns joves de Nova Zelanda construeixen una illa per burlar la llei que prohibeix beure alcohol en públic per Cap d'Any

Els xavals van fabricar amb sorra un petit illot per evitar la multa econòmica i van al·legar que estaven consumint "en aigües internacionals"

Uns joves de Nova Zelanda construeixen una illa per burlar la llei que prohibeix beure alcohol en públic per Cap d'Any

JACEK TURCZYK (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de joves de la ciutat de Tairua, a la costa est de Nova Zelanda, van construir una illa per evitar la multa per beure en públic la nit de Cap d'Any. Els joves, que van fer l'illa amb sorra de la platja unes hores abans que comencés la celebració, van al·legar que no podien ser multats perquè estaven bevent en "aigües internacionals".

Els nois van instal·lar una taula de pícnic i van veure els tradicionals focs artificials des del petit illot. Les imatges de seguida van començar a circular per les xarxes socials i es van fer virals.

Al districte de Thames-Coromandel, on se situa la ciutat costanera de Tairua, es va posar en marxa aquest any una llei que prohibeix el consum d'alcohol en públic i que preveu sancions de fins a 150 euros per a aquells que no la compleixin.

Sentit de l'humor

Notícies relacionades

No obstant, les autoritats policials de la localitat es van prendre l'acció d'aquests joves amb sentit de l'humor. El cap de la policia local, John Kelly, va assegurar que li semblava una "idea creativa" i que "si ho hagués sabut, també hi hauria participat".

L'alcaldessa del districte, Sandra Goudie, també va decidir fer broma sobre l'assumpte i va presumir de l'"enginy de la gent de Coromandel". "Es tracta d'una qüestió de creativitat, la realitat legal és diferent", va declarar Goudie.