Fuga espectacular de presos d'una presó alemanya entre Nadal i Cap d'Any

Els detinguts van ser filmats pel circuit de TV quan atacaven el sistema de ventilació

undefined41458455 file   in this dec  28  2017 file photo a cameraman films th180102185534

undefined41458455 file in this dec 28 2017 file photo a cameraman films th180102185534 / Paul Zinken

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou detinguts s'han escapat d'una presó de Berlín entre Nadal i Cap d'Any. Quatre ho van fer en una espectacular fuga filmada per les càmeres de vigilància sense que cap persona hi intervingués, han informat aquest dimarts les autoritats locals. 

Aquests últims, d'entre 28 i 35 anys, van aconseguir fugar-se atacant els panells de ventilació gràcies al robatori d'una eina sostreta del taller en què treballaven. L'assumpte ha generat una gran polseguera a Alemanya perquè les càmeres de televisió de circuit tancat han filmat els detinguts durant la fuga.

Els presos complien penes per robatori a mà armada, ferides greus o estafa. 

Els altres fugits disfrutaven d'un règim de semillibertat i no van tornar a la presó quan se'ls esperava. Dels nou evadits, dos s'han entregat i set són buscats per la policia.  

Notícies relacionades

L'oposició municipal ha reclamat la dimissió de l'encarregat de Justícia, Dirk Behrendt. Ha d'assumir les seves responsabilitats perquè la presó de Plötzense s'ha convertit en una casa amb les portes obertes, segons el responsable del Partit Liberal (FDP). 

Aquesta presó acull en l'actualitat més de 350 detinguts, i va ser l'escenari de milers d'execucions durant el període nazi.     

Temes:

Alemanya Berlín