Anar al contingut

L'Iran restringeix l'ús de les xarxes socials

El Periódico

L'Iran restringeix l'ús de les xarxes socials

Les autoritats iranianes van tallar diumenge totalment l'accés a les xarxes socials, arran de les manifestacions de protesta que es van portar a terme en diferents ciutats del país contra les polítiques econòmiques del Govern.

El viceministre iranià de l'Interior per a temes polítics, Esmaïl Iabarzade, va dir que "quan hi ha algun conflicte, és natural l'ús d'algunes eines per controlar les concentracions il·legals", va informar l'agència oficial iraniana de notícies, IRNA.

Iabarzade va aclarir que aquesta mesura s'aplicarà per un temps i és circumstancial.

"Aquestes decisions són temporals", va dir Iabarzade, que va assegurar que "el Govern no té la intenció de tancar les xarxes socials" de manera permanent.

La xarxa social de Telegram i Instagram, que des d'aquesta tarda funcionaven malament i amb talls, acaben de deixar de funcionar totalment, i a més la connexió a l'internet no va amb normalitat.

Gairebé totes les crides a participar en les protestes s'han portat a terme per xarxes socials.

Així mateix, Iabarzade va explicar que l'Iran està investigant qui hi ha al darrere d'aquests esdeveniments i va afegir: "La caixa negra dels recents esdeveniments aquesta sota revisió i encara no han acabat les investigacions".