MISSATGE DES DEL VATICÀ

El Papa demana l'alliberament dels religiosos i fidels segrestats al món

Durant la pregària de l'Àngelus Francisco ha demanat que regni la pau i ha tingut un record especial per les víctimes de la tempesta tropical 'Tembin' a les Filipines

zentauroepp41407387 vatican city  vatican city state  holy see    24 12 2017   p171224140227

zentauroepp41407387 vatican city vatican city state holy see 24 12 2017 p171224140227 / GIUSEPPE LAMI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Ciutat del Vaticà

El Papa va reclamar la pau al món alhora que va demanar l’alliberament de tots els religiosos i fidels segrestats, durant el missatge que va enviar després de la pregrària de l’Àngelus des del palau pontifici a la plaça de Sant Pere de Roma la vigília de Nadal.

«En l’espera orant del naixement del Príncep de la Pau, invoquem el do de la pau per a tothom, especialment per a les poblacions que pateixen més a causa dels conflictes actuals», va assenyalar Francesc.

El Papa va renovar la seva crida «perquè, en ocasió del Sant Nadal, les persones segrestades –sacerdots, religiosos i religiosos i fidels laics– siguin alliberades i puguin tornar a  casa seva».

Per un altre costat, va instar els fidels que, en les hores que precedeixen el Nadal, estiguessin en silenci en oració davant del Naixement per «adorar en el cor del misteri el verdader Nadal, el de Jesús que s’acosta a nosaltres amb amor, humilitat i tendresa».

LA CINQUENA MISSA DEL GALL

El Papa també va demanar oracions per la població de l’illa de Mindanao, a les Filipines, que ha sigut castigada aquests dies per la tempesta tropical Tembin, reforçada fins a la categoria de tifó, que ha causat prop de 200 morts i desenes de desapareguts, a part de grans danys materials.

«Que Déu misericordiós aculli les ànimes dels difunts i consoli tots els que pateixen per aquesta calamitat», va dir el Pontífex.  Francesc va guardar silenci uns segons en record de les víctimes de la tempesta.

Notícies relacionades

«¡Bon diumenge i feliç Nadal», va dir, aplaudit pels 17.000 fidels congregats a la plaça de Sant Pere. «Recordeu també de resar per mi», va demanar el Pontífex, que aquest diumenge a la nit va presidir a la basílica de Sant Pere la missa del Gall, la cinquena del seu pontificat.

Aquest dilluns, a la plaça Sant Pere, pronuncia el seu cinquè missatge de Nadal Urbi et Orbi (a la ciutat i al món), una benedicció que només s’imparteix per Nadal i Setmana Santa. I el primer dia de l’any, el Pontífex celebrarà a las10 del matí una missa a la basílica de Sant Pere i recordarà en aquesta ocasió la Jornada Mundial de la Pau celebrada aquest any sobre el tema «Migrants i refugiats: homes i dones que busquen la pau».