ALMENYS 6 MORTS

El tren descarrilat a Washington anava a 80 km/h per sobre de la velocitat permesa

El comboi d'Amtrak circulava a 128 km/h en un tram de 48 km/h segons fonts federals

Un tren d’Armtrack descarrila sobre l’autopista interestatal al comtat de Pierce, estat de Washington, on ha causat diversos ferits. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El tren de passatgers de la companyia Amtrak que va descarrilar aquest dilluns en un pont situat sobre una autopista a Dupont, a l'estat de Washington (EUA), circulava amb excés de velocitat. Segons han informat fonts federals, el comboi circulava a 128 quilòmetres per hora en un tram on la velocitat màxima permesa és de 48 quilòmetres per hora; és a dir, superava el màxim en 80 quilòmetres per hora. Almenys 6 persones han mort en l'accident i desenes han resultat ferides.

La portaveu del Departament de Transports de l'estat, Barbara LaBoe, citada per 'The Seattle Times', ha assenyalat que el límit de velocitat al revolt on els trens creuen per sobre l'autopista I-5 és de 30 milles per hora (48 km/h) mentre que en la majoria del traçat la velocitat màxima és de 79 milles per hora i ha recordat que dues milles abans d'arribar al revolt hi ha diversos senyals que adverteixen als maquinistes que han de reduir la velocitat. 

Notícies relacionades

El tren 501 cobria una ruta d'alta velocitat entre les ciutats de Seattle (Washington) a Portland (Oregon) que s'inaugurava precisament aquest dilluns . El sinistre s'ha produït a primera hora del matí, en plena hora punta, als voltants de la localitat de DuPont, situada a uns 80 quilòmetres al sud de Seattle. 

A bord del comboi viatjaven una 83 persones, 78 passatgers i cinc empleats de la companyia ferroviària. Les primeres imatges de les televisions locals mostraven diversos vagons destrossats i almenys dos van quedar parcialment suspesos entre el pont i l'autopista, a més del consegüent caos a la calçada.