Una apagada a l'aeroport d'Atlanta obliga a cancel·lar més de 1.000 vols

L'aeròdrom, el que té més flux de passatgers del món, va estar 11 hores sense subministrament elèctric

Un tall d’energia ha obligat a suspendre l’arribada i sortida de vols a l’Aeroport Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Un tall de llum a l'Aeroport Internacional Hartsfield-Jackson d'Atlanta diumenge, que va durar gairebé onze hores, va provocar la cancel·lació de més de mil vols als Estats Units i va deixar a les terminals milers de persones.

El mateix aeroport va informar que les cancel·lacions dels vols duraran fins a aquest dilluns. Delta Air Lines va dir que cancel·larà avui uns 300 vols, a més de les 900 cancel·lacions de diumenge com a resultat del tall de llum a Atlanta. Per la seva part, United Airlines també va advertir a les seves xarxes socials que els vols de dilluns es podrien veure afectats.

Incendi en una instal·lació subterrània

American Airlines i Southwest Airlines també es trobaven entre els principals operadors que van suspendre les operacions a l'aeroport diumenge. En el cas de Southwest, l'aerolínia va cancel·lar 70 sortides diumenge.

L'empresa responsable de subministrar electricitat a l'aeroport, Georgia Power, va dir que el tall estava relacionat amb un incendi en una instal·lació subterrània que va afectar les subestacions que servien Hartsfield. "L'incendi va fer malbé l'accés a un sistema de suport", va dir la companyia.

Canvis gratuïts

Notícies relacionades

Delta, que va ser la companyia que més vols va tenir afectats perquè el seu hub és a Atlanta, va dir que els clients afectats que volin cap a o des de l'aeroport "podrien fer un canvi en els plans de viatge de manera gratuïta dins de certes pautes".

Altres aerolínies també van oferir canvis de vol. Delta va dir que s'esperava que el seu horari d'operacions a Atlanta tornés a la normalitat aquest dilluns a la tarda.