TÍMIDA OBERTURA

L'Aràbia Saudita autoritza per fi l'obertura de cines

El ministre de Cultura anuncia que s'espera que les primeres sales estiguin obertes el 2018

zentauroepp41275580 file photo  saudis watch composer yanni perform at princess 171211110014

zentauroepp41275580 file photo saudis watch composer yanni perform at princess 171211110014 / Faisal Nasser

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

El Govern de l'Aràbia Saudita autoritzarà, a partir del 2018, l'obertura de les primeres sales de cine al país, segons ha anunciat aquest dilluns el ministre de Cultura i Informació, Awad bin Salé Alawad, en un comunicat.

"Com a regulador industrial, la Comissió General de Mitjans Audiovisuals ha començat el procés per autoritzar els cines al regne", ha assenyalat el titular de Cultura i Informació del Govern saudita. "Esperem que els primers cines obrin les portes el març del 2018", ha afegit.

Notícies relacionades

Aquesta decisió arriba després que les autoritats saudites anunciessin que a partir del 2018 el Govern permetrà que les dones es puguin treure el carnet de conduir, cosa que posarà fi a una prohibicióde factoque els impedia posar-se al volant d'un vehicle.

Codi estricte

L'Aràbia Saudita es regeix per una interpretació estricta de l'islam que penalitza de forma especial les dones, que queden supeditades a la tutela d'un home i han d'anar completament cobertes. Els codis morals en vigor restringeixen en gran mesura la seva participació en la vida pública.