DISTINCIÓ PERIODÍSTICA

Les persones que han denunciat assetjament sexual, personatges de l'any per a 'Time'

La revista nord-americana rendeix així homenatge a les dones i homes que "han trencat el silenci" per denunciar aquesta mena d'agressions després del cas del productor de cine nord-americà Harvey Weinstein

zentauroepp41211862 persona del a o de la revista time171206141923

zentauroepp41211862 persona del a o de la revista time171206141923

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Com cada any per aquestes dates, la prestigiosa revista nord-americana Time ha fet públic qui segons la seva opinió ha sigut el personatge més influent de l'any, que apareix a la portada del setmanari. En aquesta ocasió, no es tracta d'una persona física, sinó del denominat moviment social Breaking Silence, dirigit a crear consciència sobre l'assetjament i l'abús sexual, personificat a les xarxes socials per #MeToo, #Balancetonporc, a França, o  #YoTambien a Espanya.

La publicació rendeix homenatge així a totes les persones que han decidit trencar el silenci per denunciar haver patit en alguna ocasió assetjament sexual. "Es tracta del canvi social més ràpid que hem vist en dècades, i va començar amb actes de valentia individuals per part de centenars de dones, i alguns homes, que van venir a explicar les seves pròpies històries", ha dit l'editor en cap de Time, Edward Felsenthal.

El 'cas Weinstein'

Les denúncies sobre agressions sexuals han adquirit una dimensió mediàtica especial aquest any després del cas de Harvey Weinstein, un dels productors de cine més importants de Hollywood, que va ser acusat per diverses dones, entre elles les actrius Ashley Judd, Rose McGowan o Angelina Jolie. A aquestes actrius s'hi han de sumar un centenar de dones més que l'han acusat d'abús sexual, que va des de l'assetjament a la violació.

Notícies relacionades

A les acusacions contra Weinstein d'actrius i gent de l'espectacle han seguits altres denúncies contra altres famosos del cel·luloide, com els actors Dustin Hoffman, Kevin Spacey o Danny Masterson, que ha sigut acomiadat de la sèrie The Ranch de Netflix després de ser acusat de violació per tres dones.

La revista ha revelat que en segon lloc, com a personatge més influent de l'any, ha quedat el president dels EUA, Donald Trump, seguit del seu homòleg xinès, Xi Jinping.