Anar al contingut

GUERRA A LA PENÍNSULA ARÀBIGA

Més d'11 milions de nens necessiten ajuda urgent al Iemen

Unicef exigeix que la coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita aixequi ràpidament el bloqueig imposat sobre el país

El Periódico / Amman

Més d'11 milions de nens necessiten ajuda urgent al Iemen

YAHYA ARHAB

Més d’11 milions de nens necessiten desesperadament ajuda humanitària al Iemen, un país en guerra i castigat per la fam, segons va alertar ahir el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef). «Avui dia, és just afirmar que el Iemen és un dels pitjors llocs del món per ser un nen», va lamentar Geert Cappelaere, director regional d’Unicef per al Pròxim Orient i el nord de l’Àfrica.

«Dos milions de nens al Iemen pateixen malnutrició aguda i gairebé tots els nens i nenes iemenites necessiten desesperadament assistència humanitària», va indicar Cappelaere en una conferència de premsa a Amman, la capital jordana. «Estimem que cada 10 minuts un nen mor al Iemen de malalties que es podrien evitar», va afegir aquest representant de l’ONU.

Des que va començar la intervenció al Iemen, el març del 2015, d’una coalició àrab sota el comandament de l’Aràbia Saudita per frenar el progrés dels rebels hutis, el conflicte ha causat més de 8.750 morts i 50.600 ferits, segons les Nacions Unides.

L’ONU, que va dir que tem «la fam més important» de les últimes dècades al Iemen, ha demanat a aquesta coalició que aixequi ràpidament el bloqueig marítim, terrestre i aeri que ha imposat sobre el país.

Ahir, un vaixell carregat amb 5.500 tones de farina per a la població civil va atracar al port rebel d’Hodeida (oest), per primera vegada des que es va reforçar a principis de mes el bloqueig com a resposta al llançament d’un míssil huti interceptat a Riad, la capital saudita. El dia abans es va autoritzar a aterrar a Sanà un avió amb ajuda humanitària noliejat per l’ONU. 

0 Comentaris
cargando