MATANÇA AL SINAÍ

Creix fins a 305 la xifra de morts en l'atemptat d'Egipte

La massacre en una mesquita sega la vida a 27 nens i deixa 128 ferits

Almenys 305 persones van morir, entre elles 27 nens, i 128 van resultar ferides en l’atac terrorista perpetrat ahir contra una mesquita freqüentada per sufís al nord del Sinaí, al nord-est d’Egipte, segons un últim balanç de la Fiscalia General egípcia. / FOTO: AP/AMR NABIL. VÍDEO EFE

1
Es llegeix en minuts
Efe

L'últim recompte de les víctimes mortals de l'atemptat en una mesquita del nord del Sinaí egipci eleva la xifra a almenys 305. Entre els morts en l'atac terrorista al temple freqüentat per sufís hi ha 27 nens, segons dades de la fiscalia general d'Egipte, que també apunta a 128 ferits. El país ha iniciat aquest dissabte un dol nacional de tres dies.

L'atemptat, que encara no s'ha atribuït cap organització, a la mesquita Al-Rauda, a la localitat de Bear al-Abd, a l'oest de la ciutat d'Al-Arish, es va perpetrar a l'inici del sermó de divendres, dia sagrat per als musulmans. Els fidels es van veure llavors sorpresos per "entre 25 i 30 elements takfirs (radicals)" que, segons la fiscalia, van hissar "la bandera del Daesh", acrònim en àrab del grup gihadista Estat Islàmic (EI).

La fiscalia egípcia, citada per l'agència oficial de notícies MENA, ha assegurat que els radicals es van col·locar davant la porta del temple i les 12 finestres i van començar a disparar de manera "indiscriminada" amb armes de foc automàtiques contra els fidels que resaven a l'interior.

A més, va precisar que "els takfirs van arribar a la zona en cinc vehicles tot terreny" i van cremar set cotxes que pertanyien a persones que participaven en el ritual sagrat. Just després, els radicals van entrar a la mesquita, "alguns emmascarats i altres no, amb molts cabells i barba, i portant armes de foc automàtiques". "I alguns, amb una bandera negra" en què es podia llegir: "No hi ha més déu que Al·là i Mahoma el seu profeta", han indicat alguns testimonis a la fiscalia. Els atacants portaven roba de camuflatge militar i samarretes negres, han afegit.

Investigacions 

La fiscalia ha ordenat portar a terme les investigacions necessàries per part del cos de seguretat competent amb l'objectiu d'arrestar els autors de la matança i prendre les mesures legals corresponents.

Notícies relacionades

A la província del nord del Sinaí, on està vigent des del 2014 l'estat d'emergència, hi opera la branca egípcia de l'Estat Islàmic, denominada Wilayat Sina, que s'ha atribuït la majoria dels atemptats perpetrats en els últims anys al país.

Des del desembre passat, Egipte ha viscut una sèrie d'atacs contra els cristians coptes i el país està en estat d'emergència des de l'abril pels atacs contra dues esglésies coptes al delta del Nil.