DURANT UNES MANIOBRES

Un pilot avergonyeix l'Armada dels EUA al dibuixar un penis a l'aire

L'Exèrcit demana "disculpes" per una acció "inacceptable, irresponsable i immadura"

A giant image of a penis drawn by a U.S. Navy air crew with the exhaust of an advanced fighter jet is seen in skies over Okanogan County in Washington state, U.S., November 16, 2017 in this picture obtained from social media. INSTAGRAM @RREED.69/Social media/via REUTERS   THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES. NO ARCHIVES. TEMPLATE OUT.

A giant image of a penis drawn by a U.S. Navy air crew with the exhaust of an advanced fighter jet is seen in skies over Okanogan County in Washington state, U.S., November 16, 2017 in this picture obtained from social media. INSTAGRAM @RREED.69/Social media/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES. NO ARCHIVES. TEMPLATE OUT. / SOCIAL MEDIA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

L'Armada dels Estats Units s'ha vist obligada a disculpar-se per l'acció d'un dels seus pilots, que va utilitzar l'aire blanc condensat generat per la propulsió dels motors de la seva aeronau per dibuixar un descomunal penis al cel de l'estat de Washington. L'Exèrcit ha obert una investigació i ha anunciat que el responsable "assumirà les conseqüències de les seves accions".

"Les accions d'aquest membre de la tripulació són completament inacceptables i contràries a l'ètica i als valors de l'Armada", va assenyalar la Marina en un comunicat en què demana "disculpes" per un succés "inacceptable, irresponsable i immadur". En el comunicat, s'al·ludeix al dibuix com "una imatge que podria resultar obscena als observadors".

L'avió implicat en l'incident és un E/A-18 Growler, una nau amb capacitat per a dos pilots. Aquests dos soldats han sigut destinats a terra mentre es porta a terme una investigació dels fets. "El responsable assumirà les conseqüències de les seves accions", subratlla el comunicat de l'Armada.

Maniobres rutinàries

L'acció va tenir lloc aquest dijous durant unes maniobres rutinàries a les proximitats de la base aèria de l'Armada que es troba a l'illa de Whidbey, a prop de la costa nord-oest del país. La iniciativa del pilot no va passar desapercebuda entre els veïns de la zona, que no es podien creure el que veien al cel, una gran silueta blanca d'uns genitals masculins sobre el llenç blau del cel. Nombroses persones van fer-ne fotos i les van publicar a les xarxes socials amb missatges que oscil·laven entre la crítica i la jocositat.

Notícies relacionades

"L'escriptura fàl·lica diverteix els residents de l'Illa de Whidbey, però no l'Armada", va escriure al seu compte de Twitter l'usuari @WylandStripes.

Alguns ciutadans, fins i tot, van arribar a posar-se en contacte amb les autoritats aèries de la zona per denunciar els fets, segons va relatar la cadena local KREM2. En una entrevista concedida a aquesta emissora, un portaveu de l'Administració Federal d'Aviació (FAA) va apuntar que les autoritats no podien fer-hi res perquè no estan autoritzades a "vigilar la moralitat" i que l'acció no havia violat cap norma de seguretat. 

Temes:

Estats Units