Crisi migratòria

Així maltracta la Marina líbia els immigrants al mar

Un vídeo de l'oenagé Sea Watch constata que els militars de Líbia van maltractar i van deixar morir a persones

rescate-inmigrantes

rescate-inmigrantes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo de l'oenagé alemanya Sea Watch mostra una patrulla de la Marina militar Líbia que durant un rescat dels ocupants d'una llanxa pneumàtica al Mediterrani el 6 de novembre rebutja col·laborar i abandona alguns immigrants a l'aigua cosa que provoca almenys 50 desapareguts, segons l'organització no governamental. Les imatges també mostren com alguns immigrants rescatats són apallissats a la coberta de l'embarcació fins al punt que alguns decideixen llançar-se a l'aigua mentre dones i nens criden aterrits.

Al vídeo, que ha sigut adquirit per la fiscalia de Ragusa que ha obert una investigació, s'observa com la llanxa de la Marina Líbia amb alguns immigrants a bord reprèn la seva marxa amb persones encara agafades a les cordes, mentre que altres es llancen al mar.

A prop de l'embarcació de la Marina líbia hi ha una barca de l'oenagé Sea Watch que estava rescatant alguns d'aquests immigrants i que va poder gravar tots els fets.

El diari italià La Repubblica recull el testimoni d'una dona rescatada per l'oenagé alemanya, mentre que el seu marit estava a bord del vaixell libi i va morir al saltar a l'aigua en l'intent de reunir-se amb la seva dona.

"Els libis van encendre el motor de la barca i el van arrossegar a ell i a tots els altres que estaven a l'aigua. No el vaig tornar a veure. John no sabia nedar. Estava fora de perill, però ha mort perquè no volia tornar a Líbia, volia venir amb mi a Itàlia", explica Darfish, que des d'un hospital sicilià precisa al diari que venien del Camerun.

Testimonis de la Marina italiana

Testimonis dels fets també van ser els ocupants d'un helicòpter de la Marina italiana i les seves crides als libis perquè es detinguessin i ajudessin els immigrants s'escolten perfectament al vídeo.

Notícies relacionades

"Guàrdia Costanera líbia. Parla un helicòpter de la Marina italiana, les persones estan saltant al mar. Hi ha una persona agafada al costat dret. Pareu els motors i col·laboreu amb Sea Watch. Per favor, col·laboreu Sea Watch", és l'imperatiu que repeteixen sense parar mentre l'embarcació líbia s'allunya de la zona.

En el caos, l'oenagé denuncia que van desaparèixer prop 50 persones mentre que 42 cridaven desesperades a l'haver sigut separades de les seves famílies i amics que eren a la barca de Sea Watch. L'oenagé alemanya només va poder recuperar els cossos de cinc persones, entre elles un nen de dos anys.