Música Protesta

Les Pussy Riot tornen a cantar a Trump

"Police State" és el nou 'single' de les cantants russes que critica les actuacions del president dels EUA i les equipara a les del líder rus

zentauroepp25118799 refile   correcting spelling of band name in first sentence 170114150551

zentauroepp25118799 refile correcting spelling of band name in first sentence 170114150551 / SHAMIL ZHUMATOV

1
Es llegeix en minuts

El grup feminista rus de rock, Pussy Riots, ha llançat aquest dimecres un nou hit en què compara el president dels Estats Units, Donald Trump, amb el president rus, Vladímir Putin. La cançó es titula Police State (Estat policial) i la seva estrena ha coincidit amb l'aniversari de la victòria del líder republicà en les eleccions presidencials dels Estats Units del 2016.

En el videoclip es mostren imatges de policies apallissant ninots amb porres i s'intercalen amb una escena en què nens amb passamuntanyes, el símbol característic de la banda musical, es veuen obligats a observar pantalles amb imatges en les quals els dos dirigents fan discursos i s'estrenyen la mà entre ells.

Una de les components del grup, Nadezhda Tolokonnikova, ha dit a AFP que "encara que els Estats Units siguin un país democràtic" existeixen certes actituds de Trump que recorden el líder rus. Tolokonnikova admet trobar similituds en el fet que els dos líders acusen els mitjans de comunicació de difondre informació falsa o amenacen els seus rivals polítics amb la presó.

Activistes feministes

Notícies relacionades

Aquest no és el primer single. El 2016, Pussy Riots va publicar una cançó, Make America great again, en què plantejaven el món de les dones nord-americanes en un país governat per Donald Trump.

Les Pussy Riot són especialment conegudes pel seu activisme en la reivindicació feminista i per les seves actuacions de protesta contra la situació de les dones a Rússia. El grup es va formar el 2011 i, avui dia, dos dels seus integrants estan empresonades per "vandalisme" e "incitació a l'odi religiós"