INICIATIVA CRITICADA

Polèmica a Alemanya per la idea de batejar un tren amb el nom d'Anna Frank

La indignació és perquè la jove alemanya va ser deportada en ferrocarril als camps d'extermini nazi

zentauroepp2440718 exit television programa   qui n traicion  a ana frank  en d170724205717

zentauroepp2440718 exit television programa qui n traicion a ana frank en d170724205717

1
Es llegeix en minuts

L'operador ferroviari alemany Deustche Bahn està sent objecte de ferotges crítiques per la seva proposta de batejar un tren d'alta velocitat amb el nom d'Anna Frank, la nena víctima de l'Holocaust, que va ser traslladada precisament en un tren al camp d'extermini d'Auschwitz

La idea de batejar el tren d'alta velocitat ICE 4 amb el nom d'Anna Frank va sortir dels mateixos clients. La companyia va demanar que es proposessin noms i, de les 19.400 propostes rebudes, la d'Anna Frank va ser una de les més populars.

"Conscients de la responsabilitat històrica que tenim, hem pres la decisió deliberada d'ajudar a mantenir viva la memòria d'Anna Frank", va assenyalar la companyia en un comunicat, en què va afegir: "No era la nostra intenció faltar al respecte a la memòria d'Anna Frank de cap manera".

"Amnèsia històrica"

Els crítics els acusen d'insensibles. Anna Frank va ser deportada d'Amsterdam i traslladada a Auschwitz en tren el setembre de 1944. Més tard va ser traslladada a Bergen-Belsen, on va morir el 1945.

Notícies relacionades

Iris Eberl, un diputat bavarès, va qualificar la idea d'"irrespectuosa". Per la seva banda, Mirjam Wenzel, el director del Museu Jueu de Frankfurt, va tuitejar que la proposta de l'operadora ferroviària està "basada en l'amnèsia històrica".

Per la seva banda, la Casa d'Anna Frank, el museu que preserva el seu amagatall a Amsterdam, ha assenyalat en un comunicat que la idea de batejar un tren amb el seu nom "és dolorosa per a la gent que va experimentar aquelles deportacions i causa un nou dolor a aquells que encara pateixen les conseqüències d'aquells temps".