VIOLÈNCIA AL GOLF

L'Aràbia Saudita causa una massacre al Iemen al bombardejar un hotel

L'atac contra els rebels houthis ha causat 21 morts i ha tingut lloc a la província de Saada

zentauroepp40770229 attention editors   visual coverage of scenes of injury or d171101124102

zentauroepp40770229 attention editors visual coverage of scenes of injury or d171101124102 / NAIF RAHMA

1
Es llegeix en minuts

Almenys 21 persones han mort i set han resultat ferides aquest dimecres en un bombardeig de la coalició àrab, capitanejada per l'Aràbia Saudita, contra un hotel en una zona rural de la província iemenita de Saada (nord), controlada pels rebels houthis, han informat testimonis a Efe.

L'atac ha destruït l'hotel, ubicat als voltants d'un mercat popular a la zona de Suhar, localitat a prop de Saada, un dels fortins dels insurgents houthis, de credo xiïta i que, segons la coalició àrab, reben suport de l'Iran.

Zona sota control houthi

La font ha dit que totes les víctimes eren homes, però no ha aclarit si eren civils o combatents houthis, que des del 2010 controlen Saada, província fronterera amb l'Aràbia Saudita.

Notícies relacionades

La coalició àrab intervé militarment en el Iemen des del març del 2015 en suport al Govern del president Abd Rabbuh Mansur Hadi, reconegut internacionalment, i en contra dels rebels houthis, que controlen la capital, Sanà, i àmplies zones del nord i l'oest del país.

Amb anterioritat, l'aliança de països àrabs i sunnites ha sigut acusada de bombardejar objectius civils, entre ells escoles i hospitals, però la seva direcció sempre ha negat que tingui com a blanc de forma intencionada infraestructures o propietats dels ciutadans.