DISTENSIÓ A PYONGYANG

Kim Jong-un visita una fàbrica de cosmètics amb la seva germana i la seva dona

El líder de Corea del Nord exalça la qualitat dels productes de "nivell internacional" per "fer realitat el somni de les dones que volen ser més belles"

mbenach40728411 this undated picture released from north korea s official ko171030093130

mbenach40728411 this undated picture released from north korea s official ko171030093130 / STR

1
Es llegeix en minuts

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va visitar aquest diumenge una fàbrica de cosmètics acompanyat per la seva dona i la seva influent germana, enmig de fortes tensions al voltant de les ambicions militars d'aquest hermètic país asiàtic. Durant aquesta "visita d'orientació sobre el terreny" a la fàbrica de Pyongyang, el dictador nord-coreà, citat per l'agència oficial KCNA, va alabar la qualitat dels productes de "nivell internacional" que permeten "fer realitat el somni de les dones que volen ser més belles".

Kim Jong-un anava acompanyat per la seva germana petita, Kim Jo-jong, alta responsable del partit únic en el poder, i per la seva dona, Ri Sol-ju, que duia un vestit florejat per a l'ocasió, informa France Presse.

Kim Jo-jong i Ri Sol-ju estan considerades les dones més influents d'un país profundament patriarcal, i després de l'arribada al poder de Kim Jong-un el desembre del 2011, l'han acompanyat sovint en visita oficial, mentre que les seves predecessores rarament van aparèixer en públic. Ri, excantant coneguda també per la seva afició a l'alta costura, té tres fills amb Kim Jong-un.

Promoguda al buró polític

Notícies relacionades

La germana del dictador nord-coreà, que s'acosta a la trentena, ha sigut promoguda al buró polític del Partit dels Treballadors de Corea del Nord, la instància de presa de decisions presidida pel seu germà. Tots dos van néixer de la unió del difunt dirigent Kim Jong-il i la seva tercera esposa, l'antiga ballarina Ko Yong-hui. A la fàbrica de cosmètics, van admirar un mosaic amb la imatge del seu pare i la frase "Proporcionar al nostre poble els millors productes cosmètics".

La família Kim governa Corea del Nord amb mà de ferro des del 1948. Des de fa un quant temps, les tensions polítiques s'han aguditzat a la península coreana, especialment després del sisè assaig nuclear realitzat per Pyongyang el 3 de setembre i el llançament de múltiples míssils que han posat el continent americà al seu abast. El dirigent nord-coreà i el president dels EUA, Donald Trump, han intercanviat amenaces i insults personals que han agreujat les inquietuds de la comunitat internacional.