UN CAS ESGARRIFÓS

El propietari del submarí admet haver esquarterat la periodista sueca Kim Wall

'Coet Madsen' canvia la seva declaració però insisteix que ell no va matar la reportera

2
Es llegeix en minuts
EFE / COPENHAGUEN

L'inventor Peter Madsen ha admès que va ser ell qui va esquarterar a bord del seu submarí la periodista sueca Kim Wall, desapareguda a mitjans d'agost, i que va llançar les seves restes al mar, segons ha informat la policia danesa. Madsen ha canviat a més la seva declaració sobre la mort de Wall, que, segons ell, havia sigut al caure-li de forma accidental l'escotilla del submarí, i afirma ara que va morir per intoxicació de monòxid de carboni mentre ell era a la coberta de la nau.

La policia danesa ha localitzat de forma separada els últims mesos parts del cos de Wall, vista per última vegada el 10 d'agost a la nit a bord del 'Nautilus', el submarí de fabricació casolana on havia d'entrevistar Madsen.

Les revelacions de l'inventor, a la presó preventiva acusat d'homicidi i tracte indecent amb cadàver, arriben després que demanés ser interrogat de nou, després de les troballes policials a mitjans de mes: la suposada serra usada per trossejar el cos, una bossa amb la roba de Wall i un ganivet; una altra amb el cap i, per un altre costat, les cames, lligades amb trossos de metall per augmentar el pes.

Tot i que encara no s'ha difós el resultat de l'autòpsia amb els nous fragments ni s'ha determinat la causa de la mort, la policia ja havia informat fa tres setmanes que el crani no tenia fractura ni signes de violència, cosa que desacreditava la declaració del cop al cap.

Madsen, que segueix declarant-se innocent del càrrec d'homicidi, ha acceptat voluntàriament li sigui prolongada la presó preventiva. Per la seva banda, la fiscalia ha decidit afegir el càrrec de "tracte genital diferent del coit en circumstàncies agreujants" contra ell, per les 14 lesions amb ganivet causades a l'abdomen del cos de Wall.

Ni els braços ni els telèfons

Durant les últimes setmanes la policia ha realitzat diverses immersions a la badia de Køge, al sud de Copenhaguen i on Madsen va llançar el cos trossejat, però no s'han trobat ni els braços de Wall ni els telèfons mòbils de tots dos.

L'inventor i la periodista van estar desapareguts diverses hores fins que Madsen va ser vist de nou l'11 d'agost al matí a Køge, on va ser rescatat abans d'enfonsar-se la nau. Madsen va sostenir inicialment haver desembarcat la reportera unes hores després de l'inici del viatge i que la nau es va enfonsar per una fallada, encara que després va canviar la seva declaració i es va saber que l'enfonsament del submarí va ser intencionat.

En la seva segona versió va apuntar a la mort accidental per un cop al cap i va assenyalar que després va navegar hores sense rumb i pensant en el suïcidi, encara que també va tenir temps de fer una migdiada, abans de llençar el cadàver per la borda, sencer i amb roba.

Notícies relacionades

La investigació policial ja havia conclòs amb anterioritat que el cos va ser tallat de forma intencionada, que el tors portava tubs de metall fixats i que presentava ferides per extreure l'aire del seu interior perquè s'enfonsés i no sortís a la superfície.

A l'ordinador de l'inventor es van trobar vídeos de dones executades i torturades, que ell assegura que no són seus. 'Coet Madsen', com l'anomena la premsa danesa, és conegut pels seus dissenys de submarins i per ser el cofundador de la firma Copenhagen Suborbitals, creada el 2008 amb l'objectiu de llançar a l'espai monoplaces tripulats, i que ha fet enlairar amb èxit coets experimentals sense persones a bord.