acte benèfic

Els cinc expresidents vius dels EUA, units en un escenari

Prenen part en un concert benèfic a Texas a favor dels damnificats pels huracans

Els cinc expresidents vius dels EUA recapten fons per a les víctimes de l’huracà ’Harvey’. / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

En una insòlita demostració d'unitat, els últims cinc presidents dels EUA es van reunir aquest dissabte a l'escenari d'un concert a Texas destinat a recaptar fons per les víctimes dels huracans que han afectat el sud del país i el Carib. Barack ObamaGeorge W. BushBill ClintonGeorge H.W. Bush i Jimmy Carter van cantar junts l'himne nord-americà abans d'asseure's a la primera fila del concert 'Del fons del cor: crida a una Amèrica unida'. 

La reunió de tres presidents demòcrates i de dos de republicans ha permès recaptar 31 milions de dòlars (28 milions d'euros) procedents de 80.000 donants, una suma que anirà a les víctimes dels huracans 'Harvey', 'Irma' i 'Maria', ha fet saber el secretari de George H. W. Bush.

L'actual president, Donald Trump, no va assistir a l'acte, però va enviar un missatge en vídeo en què qualifica l'esdeveniment de "Magnífic" i d'"esforç vital".

Començar la recuperació

Notícies relacionades

"En qualitat d'expresidents, hem volgut ajudar els nostres compatriotes perquè es puguin començar a recuperar", va declarar Barak Obama en un missatge transmès durant el concert a la vila universitària de College Stantion (Texas). "La gent aquí ha sigut beneïda, però com diu un texà: a Texas hi ha més amor que odi", va comentar per la seva part George W. Bush.

El grup de country de Lee Greenwood va obrir el concert amb el tema 'Proud to be an American' (Orgullós de ser americà) i va marcar el tom de les interpretacions que es van produir a l'escenari, entre les quals van destacar les de Roevber Eartl Keen, The Gatlin Brothers, Stephanie Quayle i Sam Moore.