GUERRA AL PAÍS ASIÀTIC

Almenys 69 morts en dos atemptats a l'Afganistan

Els blancs dels atacs han sigut una comissaria de policia i un edifici del governador, i entre les víctimes hi ha tanto civils com a membres de les forces de seguretat

zentauroepp40568780 smoke rises from police headquarters while afghan security f171017115940

zentauroepp40568780 smoke rises from police headquarters while afghan security f171017115940 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
Afp / Efe / Kabul

Almenys 69 persones han mort i 200 han quedat ferides, la majoria membres de les forces de seguretat, en una sèrie d'atacs comesos pels talibans a diverses províncies de l'Afganistan. El més mortífer ha tingut com a blanc la comissaria de Gardez, al sud-est de l'Afganistan i principal ciutat de la província de Paktia.

L'atac s'ha registrat a primera hora del matí i ha tingut com a blanc la comissaria principal de la província de Paktia. Dos suïcides han fet explotar dos cotxes bomba i han obert el camí perquè homes armats assaltessin la comissaria. L'atac ha causat més de 40 morts, entre policies i civils, i prop de 170 ferits. Les forces de seguretat, per la seva banda, han abatut cinc atacants.

Aquesta mateixa caserna ja va ser objecte d'un atac talibà al mes de juny, quan 11 persones van morir i 20 van resultar ferides en una acció comesa per un grup de sis talibans.

En un segon atac, els talibans han fet explotar un vehicle blindat Hemvee a la província de Ghazni. L'explosió ha tingut lloc a prop de l'edifici del governador. Les autoritats han xifrat en 15 els morts entre les forces de seguretat, a més de 13 civils, i 19 ferits en total.

Pèrdua de terreny

En els últims dos anys i mig, el Govern afganès ha anat perdent terreny davant els talibans fins a controlar a penes un 57% del país, segons l'inspector especial general per a la Reconstrucció de l'Afganistan (SIGAR) del Congrés dels Estats Units.

Notícies relacionades

Segons dades d'aquesta mateixa font, entre els mesos de gener i novembre del 2016 almenys 6.785 membres de les forces de seguretat afganeses van morir i 11.777 van resultar ferits, en línia amb la intensificació del conflicte.

També hi ha hagut enfrontaments armats a prop dels edificis dels governadors de Farah i Kandahar.