GUERRA ANTIDROGUES

Duterte amenaça amb expulsar els ambaixadors de la Unió Europea

El president de les Filipines denuncia la UE de voler forçar la sortida de les Filipines del Consell de Drets Humans de l'ONU

Duterte amenaça amb expulsar els ambaixadors de la Unió Europea

MARK R CRISTINO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha amenaçat amb expulsar del país els ambaixadors de la Unió Europea si Brussel·les segueix amb la seva intenció d'excloure Manila del Consell de Drets Humans de l'ONU per la “guerra antidroga”.  

L'amenaça és una resposta al comunicat de l'organització no governamental Human Rights Watch (HRW) en què es manifestava la possibilitat que les Filipines fossin expulsades de l'organisme de l'ONU per cometre violacions de drets humans. Duterte ha acusat la Unió Europea d'interferir en els afers nacionals de les Filipines i de recolzar la sol·licitud de HRW.

Notícies relacionades

El líder filipí ha manifestat que no tolerarà crítiques de la Unió Europea sobre la “guerra antidrogues”, un conflicte que va començar el juny del 2016 i que ja ha causat almenys 3.850 víctimes mortals a mans de la policia, entre elles traficants i drogoaddictes. Duterte va assegurar en un comunicat recent que el seu Executiu apartarà la policia d'aquesta guerra i que serà l'Agència de Control de Drogues de les Filipines (PDEA) qui se n'encarregarà.

De moment, la Unió Europea no ha emès cap comunicat oficial sobre la possible expulsió de les Filipines d'aquest òrgan de les Nacions Unides. El portaveu presidencial, Ernesto Abella, ha aclarit que les amenaces del president són una “expressió d'indignació” davant les crítiques d'un grup de legisladors europeus que van fer una conferència a principis d'aquesta setmana per condemnar les actuacions del Govern en la guerra antidrogues.