DUES BOSSES A L'AIGUA

Trobades noves restes de la víctima del crim del submarí

Bussos de la Marina danesa troben el cap i les cames de la periodista sueca Kim Wall

amadridejos40445614 files  this file family handout released on december 28  201171007111840

amadridejos40445614 files this file family handout released on december 28 201171007111840 / TOM WALL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Copenhaguen

Fa dues setmanes se’n va trobar el tors. Ara, el cap i les cames. La policia danesa va informar ahir de la troballa d’aquestes parts del cadàver de la periodista sueca Kim Wall, de 30 anys, desapareguda fa dos mesos quan entrevistava l’inventor danès Peter Madsen al seu submarí. Bussos de la Marina van trobar divendres en aigües de la badia de Køge, al sud de Copenhaguen, una bossa amb la roba de Wall i un ganivet, així com una altra amb el cap i les cames, totes dues amb trossos de metall a l’interior.

El tors de Wall va aparèixer flotant al Bàltic a finals d’agost, gairebé dues setmanes després d’haver sigut vista per última vegada a bord del Nautilus, el submarí de fabricació casolana en què anava a entrevistar Madsen. 

El sospitós, en presó preventiva

L’enginyer autodidacta, de 46 anys, es troba en presó preventiva amb els càrrecs d’homicidi i tracte indecent amb cadàver. L’acusat assegura que és innocent malgrat els indicis acumulats en contra seva.

El 10 d’agost, a prop de Copenhaguen, Peter Madsen es va embarcar en el 'Nautilus' juntament amb Wall. A la nit, una amiga de la periodista, preocupada per no tenir notícies d’ella, va alertar la policia. Madsen va ser detingut l’endemà entre Dinamarca i Suècia, mentre, segons les autoritats daneses, estava enfonsant el seu submarí «deliberadament».

La Fiscalia al·lega que Madsen va matar Kim Wall per satisfer una fantasia sexual i després va mutilar-ne el cos. L’acusat sosté que Wall va morir a l’interior de la nau al caure-li de forma accidental l’escotilla i que després de navegar sense rumb i pensant a suïcidar-se diverses hores, va llançar el cadàver per la borda, sencer i amb roba.

La investigació policial ha arribat a la conclusió que el cos va ser tallat de forma intencionada i que presentava ferides per extreure’n l’aire de l’interior perquè s’enfonsés. La hipòtesi amb què treballen les autoritats és que en les quatre hores que el submarí va estar submergit Madsen va esquarterar-ne el cos i se’n va desfer.

Enfonsament intencionat

Notícies relacionades

Madsen va sostenir inicialment que la reportera va desembarcar hores després d’iniciar el viatge i que la nau va bolcar per una anomalia, però després va canviar la declaració i es va saber que l’enfonsament del submarí va ser intencionat.

La Fiscalia revela que Wall presentava 14 punyalades a l’abdomen i que en un ordinador de l’inventor hi havia vídeos de dones executades i torturades, que ell assegura que no són seus.