DRETS HUMANS AL GOLF PÈRSIC

Arrestat un jove saudita que va amenaçar amb cremar automòbils de dones

"Juro per la casa de Déu, qualsevol dona que tingui una avaria, li cremaré el cotxe", va proclamar en un vídeo penjat a Youtube

mbenach40325360 saudi women wait for their drivers at a hotel in the saudi c170929173814

mbenach40325360 saudi women wait for their drivers at a hotel in the saudi c170929173814 / FAYEZ NURELDINE

1
Es llegeix en minuts
Efe / Riad

La Policia de l'Aràbia Saudita ha detingut aquest divendres un jove que va publicar un vídeo amenaçant amb cremar els automòbils de les dones, tres dies després que el regne anunciés que, per primera vegada, permetrà conduir a les dones.

El portaveu de la Policia a la província d'Al-Manteqa al-Sharquiya (est), Zeiyad al-Raquiti, ha informat en un comunicat que el jove, d'uns 20 anys, va ser traslladat a la fiscalia per ser interrogat.

En un vídeo divulgat a Youtube, el jove va aparèixer uns segons dient: "Juro per la casa de Déu, qualsevol dona que tingui una avaria, li cremaré el cotxe".

Notícies relacionades

A partir del mes de juny de l'any que ve les dones podran obtenir un permís de conduir al regne ultraconservador, després que així ho ordenés dimarts el rei Salman bin Abdelaziz, que reconeixia d'aquesta forma un dels drets pels quals els activistes han lluitat durant dècades.

La mesura obre la porta a canvis no només socials sinó també econòmics, ja que les dones podran comprar i conduir vehicles i fer més activitats per si mateixes, i ja no necessitaran disposar d'un conductor que les acompanyi en els seus desplaçaments.