VIOLÈNCIA CONTRA COOPERANTS

Assassinada una doctora espanyola de la Creu Roja a l'Afganistan

La fisioterapeuta va ser tirotejada a l'interior d'un centre ortopèdic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Kabul

La fisioterapeuta espanyola de la Creu Roja a l'Afganistan Lorena Enebral Pérez, de 38 anys, ha sigut assassinada aquest dilluns al centre mèdic en què treballava a Mazar e-Xarif, a la província de Balkh (nord), segons ha confirmat el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) en un comunicat. 

L'atacant ha sigut identificat com a Muhammad Nasseem, de 22 anys, pacient del centre des que era un nen, i qui segons sembla havia amagat a la seva cadira de rodes l'arma amb què ha disparat a la fisioterapeuta. L'agressor i una persona que l'acompanyava han sigut arrestats. «Ha disparat a la treballadora espanyola una única bala i ha estat detingut immediatament pels guardes de seguretat del centre abans que pogués fer mal a algú més», ha explicat a Efe el cap de seguretat de la policia de Balkh, Abdul Razaq Yaqubi.

Centre de rehabilitació

Notícies relacionades

Lorena Enebral er a l'Afganistan des del maig del 2016 i treballava en un centre de rehabilitació gestionat pel CICR en què ajudava «nens, dones i homes que havien perdut cames o braços o amb moltes altres formes de discapacitat a aprendre com tornar a caminar o alimentar-se per si mateixos», ha informat el CICR. El centre, especialitzat en la distribució d'extremitats ortopèdiques, és a la capital d'una de les províncies considerades més segures del país. 

«Estem commocionats i devastats», ha afegit el CICR, que fa poques setmanes que havia reprès parcialment les seves operacions a l'Afganistan després d'haver estat víctima d'un altre atac, el febrer passat, en què van morir sis treballadors seus.