ALERTA MÀXIMA AL CARIB

Richard Branson esperarà l'huracà 'Irma' en un búnquer de la seva illa privada

El mutimilionari propietari del grup Virgin es refugiarà al celler subterrani de la seva mansió de Necker Island

mbenach22445844 richard branson speaks to the press at his property on necke170906172139

mbenach22445844 richard branson speaks to the press at his property on necke170906172139 / TODD VANSICKLE

1
Es llegeix en minuts
AFP / Londres

Decidit a no abandonar la seva illa privada de Necker Island, a les illes Verges britàniques, el multimilionari britànic Richard Branson es disposa aquest dimecres a afrontar l'arribada de l'huracà 'Irma' refugiat al celler de la seva mansió.

"Esperant la plena força de l'huracà 'Irma' aproximadament d'aquí quatre hores, ens refugiarem al celler de ciment de sota casa", ha tuitejat el britànic, poc després de les 13.00 GMT (15 hores a Espanya).

"Coneixent el nostre meravellós equip. M'imagino que hi haurà una mica menys de vi al celler quan sortim...", ha dit fent broma.

"Seré a Necker amb el nostre equip si l''Irma' ens afecta, com he fet cada vegada que hi ha hagut un huracà", havia assenyalat dimarts Branson, que publicava una foto que mostrava mobiliari d'exterior guardat a l'interior de la seva mansió, en previsió del pas del cicló.

L'huracà 'Irma' ha arribat aquest dimecres a les illes de Saint-Barthélemy i Saint-Martin, on ha provocat "importants danys materials", segons les autoritats franceses, després de tocar Barbuda una mica abans.

Personalitats i luxe

Situada més a l'oest, Necker Island és una petita illa caribenya pertanyent al propietari del grup Virgin, que acull regularment personalitats, però també turistes en instal·lacions de luxe.

Richard Branson assegura que els edificis de l'illa van ser concebuts per afrontar condicions meteorològiques extremes, "encara que no hi ha gaires coses que puguin resistir un huracà de categoria 5".

Notícies relacionades

Militant ecologista i defensor dels oceans, el multimilionari britànic estima que "l'escalfament global provocat per l'home és un factor clau en l'augment de la intensitat d'aquests huracans".

"Els danys causats pel [cicló] 'Harvey' a Texas són un recordatori tràgic i costós del canvi climàtic", insisteix.

Temes:

Huracans