INVESTIGACIÓ

Un detingut per la desaparició d'un nena en un casament a França

La policia ha trobat adn de Maëlys de Araujo dins del cotxe del sospitós

zentauroepp39879732 nd01 is re  francia  31 08 2017   alerta facilitada por la g170904102834

zentauroepp39879732 nd01 is re francia 31 08 2017 alerta facilitada por la g170904102834 / GENDARMERIA FRANCESA

1
Es llegeix en minuts

Un home que havia sigut investigat arran de la desaparició d'una nena de 9 anys durant un casament en un poble de l'est de França la matinada del 27 d'agost, va ser empresonat ahir a la nit després d'haver sigut imputat pel segrest de la menor.

La Fiscalia de Grenoble va explicar en un comunicat que l'inculpat, que té 34 anys, era un dels dos que ja havia sigut arrestat la setmana passada en el marc de la investigació sobre la desaparició de Maëlys de Araujo al departament d'Isère i que havia sigut provisionalment posat en llibertat dissabte.

La seva segona detenció un dia després, i ara la seva acusació, se sustenta en els "resultats" obtinguts en les proves que ha realitzat la policia científica en algunes pertinences seves que s'havien examinat, ha indicat el Ministeri Públic.

A falta de confirmació oficial, "Le Dauphiné Liberé" va avançar que es tracta de restes d'ADN de la petita que es van trobar a l'interior del cotxe del sospitós.

NETEJAT L'ENDEMÀ

El vehicle estava al centre de les indagacions perquè l'ara imputat l'havia utilitzat per absentar-se momentàniament de la celebració del casament al qual va assistir i, l'endemà, l'havia netejat, segons el seu testimoni perquè tenia programat vendre'l.

Durant el seu interrogatori d'ahir, va negar ser el responsable de la desaparició de la menor, tot i que va ser confrontat a aquestes proves d'ADN. En qualsevol cas, els jutges d'instrucció van decidir inculpar-lo per segrest o detenció arbitrària d'un menor de 15 anys, i posteriorment va ser empresonat.

BATUDA CIUTADANA

Notícies relacionades

Malgrat aquesta evolució en la investigació, la petita Maëlys segueix en parador desconegut. Els gendarmes van inspeccionar ahir diversos llacs, molt nombrosos als voltants de Pont de Beauvoisin, el lloc on se celebrava el casament la nit del 26 al 27 d'agost quan se li va perdre la pista a la nena.

Dissabte, al voltant d'un miler de persones havien participat en una batuda "ciutadana", convocada a través de les xarxes socials, que va ser també infructuosa.