A UTAH

Detinguda una infermera que es va negar a extreure sang d'un pacient inconscient

Un vídeo mostra la professional arrossegada per policies després d'oposar-se a col·laborar en una prova il·legal

Moment de la detenció de la infermera que es va negar a extreure sang a un pacient inconscient.  / periodico

1
Es llegeix en minuts

Les càmeres de la policia nord-americana van captar la detenció de la infermera de l'hospital de la Universitat de Utah Alex Wubbels, el 26 de juliol del 2017, que es va negar a agafar una mostra de sang per a la policia d'un pacient inconscient. El vídeo donat a conèixer ara i que ha tingut una àmplia repercussió a les xarxes socials internacionals mostra Wubbels en el moment en què es nega a complir la petició de la policia d'extreure sang al conductor d'un camió que va resultar ferit en una col·lisió frontal.

Les imatges mostren Wubbels cridant i plorant mentre és arrossegada, emmanillada i col·locada en un cotxe de la policia mentre diversos treballadors de l'hospital la segueixen i intenten resoldre la situació.

Notícies relacionades

La infermera va ser detinguda durant uns 20 minuts en un cotxe de policia abans de ser alliberada, després que el personal administratiu hi intervingués, segons Suzanne Winchester, una portaveu de l'hospital, informa AFP.

Winchester va recordar que les mostres de sang d'un pacient poden ser entregades a la policia només si el pacient dona el seu consentiment, està arrestat o hi ha una ordre judicial. Cap d'aquestes condicions es complia, i per això Wubbels va seguir correctament el protocol.