Indonèsia registra un terratrèmol de 5,1 graus d'intensitat

El sisme s'ha detectat al sud de Sumatra i no ha causat danys

39894744 601

39894744 601 / RUS AKBAR (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Un terratrèmol de 5,1 graus d'intensitat s'ha registrat aquest dissabte al sud de l'illa indonèsia de Sumatra, sense que s'hagi informat de danys materials d'entitat ni víctimes. A 80 quilòmetres de profunditat, l'epicentre del terratrèmol s'ha localitzat a mar obert a més de 50 quilòmetres de la localitat de Padangcermin, ha informat el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica al món.

Notícies relacionades

El moviment sísmic té lloc després d'un altre terratrèmol que es va detectar aquest divendres a les illes Mentawai, a uns 75 quilòmetres de la població de Pandang (zona occidental de Sumatra), on fins i tot es va arribar a evacuar pacients en un hospital davant la por de danys estructurals a l'edifici. Aquell terratrèmol va arribar als 6,2 graus a l'escala Richter i tampoc va causar danys rellevants malgrat la seva intensitat. 

Indonèsia s'assenta sobre el denominat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica on es registren a l'any uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats. L'últim terratrèmol mortífer registrat al país va ser el desembre del 2016, quan un sisme de 6,5 graus d'intensitat va causar un centenar de morts a la província d'Aceh, al nord de Sumatra.