OPOSITOR VENEÇOLÀ

Zapatero es reuneix amb l'opositor veneçolà Leopoldo López, en arrest domiciliari

L'expresident del Govern espanyol s'entrevista també a Caracas amb el mandatari veneçolà Nicolás Maduro

2
Es llegeix en minuts
Efe / Caracas

Lilian Tintori, esposa del pres veneçolà Leopoldo López, ha confirmat aquest divendres a la matinada (hora espanyola) que el seu marit va rebre dimecres la visita de l'excap del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, alhora que ha negat que en aquesta reunió s'hagin negociat acords amb l'Executiu de Caracas d'esquena al país. Zapatero també va mantenir un cita amb el president del país, Nicolás Maduro.

"El president Zapatero va estar a Veneçuela, va estar ahir a casa meva", ha afirmat Tintori, en una activitat amb víctimes de la violència de les protestes i familiars de polítics presos.

La dona de López ha recordat que el fundador de Voluntat Popular, reclòs a casa seva amb una mesura d'arrest domiciliari, té restriccions que li impedeixen informar per qualsevol via d'assumptes de la seva vida política.

Sobra la visita que va rebre López, ha indicat que no n'havien tingut coneixement previ, perquè els accessos a la seva residència, ha dit, estan sota control dels Serveis Bolivarians d'Intel·ligència (SEBIN).

Tintori ha eludit donar detalls de la trobada, en què, ha assegurat, ella es va limitar a saludar Rodríguez Zapatero i va aprofitar per insistir en la seva mediació amb el Govern de Nicolás Maduro per a la "llibertat per a tots els presos polítics".

"No hi ha negociació i menys a l'esquena del poble, Leopoldo mai negociarà a l'esquena del poble, si passa alguna cosa en aquests diàlegs ha de ser transparent", ha dit l'opositora, sense revelar els temes tractats a la reunió.

Tasca de mediació

L'excap del Govern espanyol es va reunir també amb Maduro i la presidenta de la plenipotenciària Assemblea Nacional Constituent, Delcy Rodríguez, per abordar de nou els acostaments amb els opositors.

L'expresident del Govern espanyol, un dels mediadors de la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur) per a Veneçuela, va començar a visitar el país a mitjans de maig del 2016 per promoure un diàleg entre el Govern i l'oposició agrupada dins de l'aliança MUD.

Notícies relacionades

Malgrat el fracàs d'aquelles reunions pel suposat incompliment de les parts dels acords estipulats a la taula, Zapatero ha continuat visitant el país caribeny, especialment en els moments més àlgids de la crisi veneçolana.

Fins ara les converses entre els opositors i el Govern de Maduro no s'han pogut reprendre oficialment, però el mandatari veneçolà ha suggerit en diverses ocasions que els seus emissaris mantenen reunions secretes amb els opositors negociant escenaris polítics que els permetin la convivència.