EUA emet una alerta de viatge per a Europa pel "continu risc d'atemptats"

El Departament d'Estat demana precaució en centres comercials, llocs de culte, aeroports i restaurants

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El Departament d'Estat nord-americà ha emès aquest dijous una alerta de viatge per als ciutadans nord-americans que tinguin intenció de desplaçar-se a Europa els pròxims mesos pel "continu risc d'atemptats terroristes" a tot el continent.

Notícies relacionades

L'avís recorda els recents atemptats de França, Rússia, Suècia, Espanya, Finlàndia i el Regne Unit i adverteix que els grups terroristes Estat Islàmic i Al-Qaida "tenen capacitat per planificar i executar atemptats terroristes a Europa". Segons el comunicat del Departament d'Estat, que adverteix en concret del risc d'atacs en centres comercials, instal·lacions estatals, hotels, clubs, restaurants, llocs de culte, parcs i aeroports, l'alerta expirarà el 30 de novembre.

"Els ciutadans nord-americans ha d'estar sempre alerta per la possibilitat que extremistes i simpatitzants portin a terme atemptats sense un avís previ", assenyala el document, que assegura que els atacants utilitzaran tota classe d'armes i eines, com "explosius, ganivets i vehicles", entre altres. A més, l'Administració nord-americana insta a revisar si existeixen alertes de seguretat als països de destí abans de fer un viatge. L'anterior alerta de viatge, que expira aquest divendres, va ser emesa al maig.