TENSIÓ A L'EXTREM ORIENT

Espanya convoca l'ambaixador de Corea del Nord i expulsa un dels seus diplomàtics

Exteriors respon al llançament del míssil amb la reducció de tres a dos del personal de la legació

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha convocat aquest dijous l'ambaixador de Corea del Nord a Espanya, Kim Hyok Chol, per comunicar-li la decisió de reduir de tres a dos el nombre del personal diplomàtic d'aquesta representació a Madrid, en resposta al programa nuclear i balístic del règim de Kim Jong-un.

El Ministeri d'Afers Estrangers ha reiterat a l'ambaixador nord-coreà la posició i la condemna d'Espanya davant les successives proves nuclears i el llançament de míssils balístics, principalment després de l'últim assaig, en què Corea del Nord va llançar un míssil que va sobrevolar el Japó.

En un comunicat de l'Oficina d'Informació Diplomàtica, el Govern recalca la seva petició d'una "desnuclearització completa, irreversible i verificable" de l'arsenal nord-coreà, al constituir "un seriós risc de conflicte".

"Greu amenaça"

Exteriors assenyala que les successives proves nuclears i el llançament de míssils representen una "violació de resolucions rellevants" del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

"Els programes nuclear i balístic de la República Popular Democràtica de Corea soscaven el règim de no-proliferació nuclear i generen una greu amenaça per a la pau a la regió i per a la seguretat global", s'afirma al comunicat.

Notícies relacionades

El departament que dirigeix Alfonso Dastis afegeix que l'Ambaixada de Corea del Nord ja havia sigut advertida que la continuació d'aquestes accions tindria conseqüències sobre les relacions bilaterals.

"Avui s'ha convocat l'ambaixador de la RPDC, a qui s'ha reiterat la posició del Govern espanyol i s'ha comunicat la decisió de reduir el nombre del personal diplomàtic de la seva representació a Madrid", conclou la nota d'Exteriors.