LA CATÀSTROFE DEL 'HARVEY'

Les autoritats decreten el toc de queda a Houston

L'huracà 'Harvey' avança cap a l'estat de Louisiana i segons els mitjans de comunicació nord-americans de moment hauria ocasionat la mort a 30 persones

zentauroepp39863088 a police car is seen after the mayor of houston  sylvester t170830104954

zentauroepp39863088 a police car is seen after the mayor of houston sylvester t170830104954 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts
Agències / Houston

Houston, la quarta ciutat més gran dels Estats Units, va declarar dimarts el toc de queda. No es pot sortir al carrer entre la mitjanit i les cinc del matí. Les autoritats han anunciat aquesta mesura per evitar el saqueig dels milers de domicilis evacuats després de dissabte passat. 

"Imposo un toc de queda per evitar danys a la propietat en cases evacuades dins dels límits de la ciutat", ha justificat Sylvester Turner, alcalde de la ciutat de Houston.

El 'Harvey' avança cap a Louisiana

Mentrestant, l'huracà 'Harvey', convertit en tempesta tropical, avança cap a l'estat de Louisiana i s'acosta a la ciutat de Nova Orleans, que dimarts va commemorar el dotzè aniversari del pas de l'huracà 'Katrina'. El 'Katrina' va devastar Nova Orleans i va causar la mort de 1.800 persones.

Notícies relacionades

George W. Bush va ser durament criticat per la tardança de la seva Administració a l'hora de respondre al desastre del 'Katrina'. L'actual president dels EUA, Donald Trump, no ha volgut repetir el mateix error i es va desplaçar fins a Houston dimarts.

El 'Harvey' ha causat la mort de 10 persones, però els mitjans nord-americans han indicat aquest dimecres que el balanç de víctimes mortals es podria elevar a 30.