TENSIÓ A L'EXTREM ORIENT

Corea del Nord llança tres míssils balístics al mar del Japó

Els llançaments han sigut "fallits" i "no han suposat una amenaça per als EUA", segons l'Exèrcit nord-americà

míssil Corea / europapresstv

2
Es llegeix en minuts

Corea del Nord ha llançat aquest dissabte almenys tres míssils balístics aparentment de curt abast des de la costa oriental del seu territori cap al mar del Japó (mar de l'Est), segons han informat els exèrcits de Corea del Sud i dels EUA.

El règim de Pyongyang ha disparat diversos projectils, amb característiques que encara no han sigut identificades, a les 06.49 d'aquest dissabte hora sud-coreana (22.49 de divendres a Espanya) des de la província de Gangwon (est), segons ha informat l'Estat Major Conjunt de Seül (JCS).

Alguns dels projectils han volat més de 250 quilòmetres en direcció nord-est abans de caure en aigües del mar del Japó, ha apuntat l'Exèrcit sud-coreà, mentre que la milícia nord-americana ha indicat que els llançaments haurien resultat fallits.

"L'avaluació inicial assenyala el llançament de tres míssils balístics de curt abast" a prop de Gitdaeryong, ha afirmat el Comando del Pacífic (PACOM) dels Estats Units en un comunicat difós a través de les seves xarxes socials.

El primer i tercer projectil, llançats a les 6.49 (22.49 hores a Espanya) i 7.19 (23.19), respectivament, "han fallat en vol", mentre que el segon aparell, disparat a les 7.07 (23.07 h), "sembla haver explotat gairebé immediatament", segons l'anàlisi del PACOM.

"Cap amenaça per als EUA"

Els llançaments "no han suposat una amenaça per als Estats Units", ha determinat el Comando Nord-americà de Defensa Aeroespacial (NORAD), ni han tingut un impacte directe per al Japó, ha afirmat el ministre portaveu de l'Executiu nipó Yoshihide Suga en roda de premsa.

Les milícies de Corea del Sud i els Estats Units, que estan realitzant des de dilluns els seus exercicis anuals 'Ulchi Freedom Guardian' en territori sud-coreà, estan analitzant la informació disponible per confirmar si efectivament es podria haver tractat de míssils de curt abast o d'un altre tipus de projectil. L'oficina presidencial sud-coreana va convocar una reunió del seu Consell Nacional de Seguretat per tractar l'assumpte.

Escalada de tensió

Notícies relacionades

El llançament d'aquest dissabte es produeix gairebé un mes després que el règim de Kim Jong-un provés en un inusual assaig nocturn el 28 de juliol el seu segon míssil balístic intercontinental (ICBM), que li va valer al país asiàtic noves sancions de l'ONU.

Corea del Nord va amenaçar en resposta amb atacar territori nord-americà, i el president Donald Trump va respondre amb inusual bel·ligerància, cosa que va donar peu a la pitjor escalada dialèctica entre els dos països en els últims anys. Pyongyang va acabar fins i tot revelant un pla per bombardejar l'entorn de l'illa de Guam al Pacífic, on hi ha importants bases nord-americans, tot i que va decidir temperar després els ànims assegurant que observarà "una mica més" els moviments de Washington abans d'atacar.