REPRESSIÓ POLÍTICA A CARACAS

L'exfiscal de Veneçuela que Maduro vol arrestar arriba al Brasil

Luisa Ortega ha fugit del seu país i participarà en una trobada de procuradors de Mercosur

zentauroepp39774021 venezuela s fugitive ex chief prosecutor  luisa ortega  arri170823094254

zentauroepp39774021 venezuela s fugitive ex chief prosecutor luisa ortega arri170823094254 / SERGIO LIMA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Brasília

Luisa Ortega, l'exfiscal general de Veneçuela que ha fugit del país perquè el president, Nicolás Maduro, la vol arrestar ha arribat aquest dimecres al Brasil.

Ortega ha de participar a Brasília en una reunió de fiscals de països del Mercosur (el mercat comú d'Amèrica del Sud). En una breu declaració a la premsa a l'arribar a l'aeroport de la capital brasilera, ha afirmat que en la trobada pensava parlar sobretot de "la corrupció" a Veneçuela. "Sí, parlaré d'Odebrecht, l'assumpte de corrupció a Veneçuela, i també de la meva situació", ha subratllat.

L'exfiscal assegura tenir proves de pagaments il·legals efectuats pel grup brasiler de BTP Odebrecht en benefici de responsables veneçolans, inclòs el president Maduro.

Persecució política

L'exfiscal, que es diu disposada a continuar el seu combat contra Maduro, va ser rellevada del seu càrrec pel règim chavista i va fugir de Veneçuela divendres passat. Ortega es considera víctima d'una "persecució política" a Veneçuela. Després d'abandonar el país es va dirigir a Colòmbia, des d'on ha viatjat al Brasil. Acompanyada del seu marit, Ortega va arribar a Bogotà el 19 d'agost en un vol privat, desafiant la prohibició.

Notícies relacionades

La conferència en la qual participarà Ortega comença a les 9 del matí (hora local) d'aquest dimecres (les 2 de la tarda a Espanya). El diari brasiler 'O Globo' ha afirmat que s'ha preparat "un important dispositiu de seguretat per protegir al Brasil" l'exfiscal veneçolana.

Maduro va anunciar dimarts que Veneçuela llançaria, a través d'Interpol, una ordre internacional de captura contra Ortega i contra el seu marit, Germán Ferrer, diputat chavista que es va passar a l'oposició.