Brussel·les insta Erdogan a no "abusar" de la Interpol per detenir escriptors opositors

El portaveu de la Comissió Europea assegura que aquesta estratègia porta Turquia "més lluny que a prop de la UE"

jregue39759396 backdropped by a poster of mustafa kemal ataturk  the founde170821181009

jregue39759396 backdropped by a poster of mustafa kemal ataturk the founde170821181009 / Lefteris Pitarakis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Comissió Europea ha mostrat la seva "plena confiança" que les autoritats espanyoles compleixin la llei en el cas de l'escriptor turc alemany Dogan Akhali, però el portaveu de l'Executiu comunitari, Alexander Winterstein, ha advertit a Turquia que "no s'ha d'abusar" de cossos internacionals com la Interpol per "intentar detenir escriptors que estan en desacord amb un determinat govern", en al·lusió també al periodista kurdosuec detingut a Barcelona Hamza Yalçin

Akhali va ser arrestat aquest dissabte a Granada a petició del Govern turc, que el considera un enemic de l'estat i partícip d'activitats terroristes. L'endemà va ser posat en llibertat provisional pel magistrat Juan Andreu, titular del jutjat número 4 de l'Audiència Nacional, fins que es decideixi sobre la petició d'extradició.

Notícies relacionades

En una entrevista al setmanari alemany 'Der Spiegel', el periodista ha assegurat que "no s'esperava que el braç del govern turc fos tan llarg per arribar fins a Espanya" i ha acusat Ankara de "voler silenciar-lo". A més, ha mantingut que ha viatjat per diferents països de l'espai Schengen i que "mai li ha passat res". "¿Per què precisament ara a Espanya?", s'ha preguntat.

Respecte a les relacions entre la Unió Europea i Turquia, Winterstein ha reiterat la posició del cap de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que veu els últims esdeveniments "amb gran preocupació" i pensa que "van en la direcció errònia" a l'estar portant Turquia "més lluny que a prop de la UE".