POLÈMICA RACISTA ALS EUA

Trump acusa els mitjans de tergiversar els seus comentaris sobre els supremacistes

El president, cada vegada més aïllat, nega haver dit que hi hagi "equivalència moral" entre l'extrema dreta i els esquerrans

mbenach39712144 file   in this july 24  2017 file photo  president donald tr170817123556

mbenach39712144 file in this july 24 2017 file photo president donald tr170817123556 / Alex Brandon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El president dels EUA, Donald Trump, ha acusat els mitjans de comunicació del seu país de tergiversar els seus comentaris sobre la violència racista de Charlottesville i ha remarcat que és "fals" que digués que hi ha "una equivalència moral entre el KKK (Ku Kux Klan), els neonazis i els supremacistes blancs" i els activistes d'esquerres.

En diversos tuits, Trump ha tornat a carregar contra el que denomina 'fake news' (els mitjans que, segons ell, publiquen notícies falses) i contra els que li atribueixen posicions que, segons ell, no ha manifestat.

"L'opinió pública està aprenent (cada vegada més) fins a quin punt són deshonestos els 'fake news'. Tergiversen totalment el que dic sobre l'odi, la intolerància, etc. ¡Vergonya!", ha exclamat en un d'aquests tuits.

Notícies relacionades

Trump també ha titllat de "mentida fastigosa" la declaració que el senador republicà Lindsey Graham va fer dimecres, segons la qual els comentaris de Trump sobre l'atac de Charlottesville suggerien "equivalència moral" entre les dues parts enfrontades, i l'ha instat a rectificar les seves paraules.

El discurs ambigu i equidistant de Trump sobre la violència racista, culpant igual l'extrema dreta i els activistes esquerrans dels fets de Charlottesville, que es van saldar amb la mort d'una manifestant antiracista, ha provocat una onada d'indignació al món i el disgust d'una gran part dels seus col·legues republicans, que li han retret la seva "ambigüitat moral" i la tebior en la seva condemna als supremacistes.