MESURA SORPRENENT

Turquia dona més vacances per estimular el turisme

Els turcs tindran quatre dies festius més per la Festa del Sacrifici

1
Es llegeix en minuts
AFP / Ankara

El Govern de Turquia ha decidit afegir quatre dies festius més a les vacances per la festa musulmana del Sacrifici, amb la voluntat d’impulsar el sector turístic nacional, que està en crisi, informa AFP.

Notícies relacionades

Aquest any, els turcs havien de tenir sis dies de vacances, ja que els cinc corresponents a la Festa del Sacrifici (Eid al-Adha, que commemora el sacrifici d’Abraham), del 31 d’agost al 4 de setembre, se sumaven al 30 d’agost, Dia de la Victòria, que celebra el final de la guerra de la independència el 1922. No obstant, el portaveu del Govern, Bekir Bozdag, va anunciar ahir que també seran festius el 28 i el 29, de manera que, amb el cap de setmana anterior, les vacances seran de 10 dies.

L’objectiu, segons Bozdag, és «donar al ciutadà temps per visitar la seva família, reactivar el sector turístic i un efecte positiu en el comerç». El turisme, el 5% del PIB, paga les conseqüències de la sèrie d’atemptats terroristes que han castigat el país en els últims anys, així com la complexa situació política, fins i tot amb un intent de cop d’Estat l’estiu passat. El 2016, els ingressos del sector es van reduir gairebé un 30%.