CONFÚS INCIDENT A FRANÇA

Un cotxe s'estavella contra una pizzeria a la perifèria de París i mata una nena de 12 anys

El Ministeri de l'Interior creu que l'incident no està relacionat amb el terrorisme

zentauroepp39695111 atentado pizzer a par s con varios heridos   twitter170814234357

zentauroepp39695111 atentado pizzer a par s con varios heridos twitter170814234357

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez

Un vehicle ha xocat deliberadament aquest dilluns a la nit contra una pizzeria a Sept-Sort, un petit poble de 450 habitants, al departament de Seine-et-Marne, a 55 quilòmetres de París, fet que ha acabat amb la vida d'una nena de 12 anys i ha deixat rere seu quatre ferits en estat molt greu i vuit ferits lleus, segons les informacions facilitades per Pierre-Henry Brandet, portaveu del Ministeri de l'Interior, que ha precisat que el succés no té relació amb el terrorisme. L'incident s'ha produït pocs minuts després de les vuit del vespre.

El conductor del vehicle, de 32 anys, ha sigut detingut després de l'incident. Segons France Info, que s'ha fet ressò de fonts pròximes a la investigació, l'individu no comptaria amb antecedents penals i no s'hauria resistit al seu arrest.

La fiscalia de Meaux, a càrrec de la investigació preliminar, ha assegurat que es tracta d'un "acte deliberat", però ha descartat, "a priori, qualsevol vinculació amb un acte terrorista".

Suïcidi

Segons el canal de televisió France 2, l'individu hauria mirat de suïcidar-se fa uns quants dies. Després del seu arrest, hauria assegurat a les forces de l'ordre que la seva intenció era acabar amb la seva vida. Segons una font judicial citada per l'agència de premsa AFP, aquestes declaracions han permès descartar la pista terrorista. 

Notícies relacionades

El Ministeri de l'Interior assegura que les forces de l'ordre no han trobat "res perillós a l'interior del vehicle", un BMW de color gris la imatge del qual no ha trigat a circular per les xarxes socials.

La secció d'Investigació de la Fiscalia de París serà l'encarregada d'aclarir els fets, ja que "si bé la pista terrorista no sembla prioritària de moment, evidentment no pot ser descartada (…) serà la investigació judicial la que permetrà aclarir el que ha passat i qualificar judicialment l'acte", segons ha subratllat el Ministeri de l'Interior.