centenars d'evacuats

Els bombers lluiten contra un gran incendi declarat a prop d'Atenes

Grècia ha patit 54 incendis forestals en les últimes 24 hores

La magnitud de les flames i el vent ha obligat a aturar els mitjans aeris. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Atenes

Els bombers lluiten aquest dilluns per contenir un gran incendi forestal declarat ahir al nord-est d'Atenes (Grècia), després que forts vents revifessin les flames a la nit i resultessin afectades desenes de cases a la localitat costanera de Kalamos, a uns 40 quilòmetres de la capital grega.

Més de 160 bombers i 68 vehicles antiincendis, dos helicòpters i dos avions s'han unit a l'operatiu contra les flames, que van començar a Kalamos i es van estendre a la localitat veïna de Varnavas. "Hi ha molts fronts en actiu, però el principal és el de Varnavas", ha declarat a Skai TV el viceprefecte de la regió d'Àtica Oriental, Nikos Filippou.

Oficials dels bombers han informat a Reuters que fins ara no hi ha hagut víctimes personals, però almenys una desena de cases han resultat severament malmeses. Les autoritats havien ordenat prèviament l'evacuació de dos campaments infantils que hi havia a la zona de perill. Centenars de residents van abandonar l'àrea de Kalamos en direcció a la platja per passar-hi la nit.

Causes desconegudes

Notícies relacionades

La causa del foc es desconeix, encara que a l'estiu els incendis forestals són freqüents a Grècia per la calor i els forts vents. Més de 70 persones van morir el 2007 durant els pitjors incendis en dècades.

A tot Grècia, amb el de Kalamos, s'han produït 54 incendis forestals en les últimes 24 hores, però la majoria van poder ser controlats en l'etapa inicial.