DRETS HUMANS AL GOLF PÈRSIC

Brutal execució al Iemen

Les autoritats de Sanà apliquen la pena de mort amb diversos trets al cor a un jove de 22 anys condemnat per violació i assassinat d'una nena de 4

zentauroepp39690893 arh02 san   yemen  14 08 2017   un polic a abre fuego contra170814113356

zentauroepp39690893 arh02 san yemen 14 08 2017 un polic a abre fuego contra170814113356 / YAHYA ARHAB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Nova demostració de brutalitat al Iemen. Hussein al-Sakit, de 22 anys, ha sigut executat de forma atroç en una plaça en Sanà, la capital del país. L'home estava condemnat per segrest, violació i assassinat d'una nena, segons Rajeh Ezzedine, un jutge present durant l'execució. 

Un familiar de la víctima, Ali Ayedh, ha insistit que el culpable "va participar en la recerca de la nena abans de ser descobert". Per un altre costat, la policia s'ha felicitat per l'execució, que ha descrit com "un acte de dissuasió per als criminals".

Representants de les autoritats de Sanà, la capital iemenita controlada pels rebels houthis, han dirigit la macabra cerimònia al mig de la plaça Tahrir, on s'ha dut a terme l'execució.

Davant el Ministeri de Cultura

El condemnat ha sigut obligat a llançar-se a terra cap per avall abans que un policia li disparés cinc vegades al cor. La macabra escena s'ha produït davant el Ministeri de Cultura, ubicat a la plaça on s'ha aplicat la pena de mort al jove de 22 anys.

El cos del condemnat s'ha penjat d'una grua amb el propòsit de donar exemple i d'acord amb la llei islàmica, que preveu la crucifixió dels autors de crims greus. Llavors, la multitud que es va congregar per presenciar l'execució ha cridat: "Visca la justícia". 

Notícies relacionades

La pena de mort és una pràctica que encara està permesa en la llei del paísEl 31 de juliol, un altre home va ser condemnat a pena de mort per la violació i l'assassinat d'una nena de 3 anys, en el que va ser la primera execució portada a terme a la capital des del 2014. Els rebels que controlen Sanà han organitzat les dues execucions públiques amb el pretext de lluitar contra la criminalitat a les zones que controlen. 

Guerra civil des del 2014

El conflicte armat que castiga el país des del 2014 enfronta un Govern avalat per l'Aràbia Saudita que, segons Amnistia Internacional, ha bombardejat indiscriminadament hospitals i infraestructures civils, contra els rebels houthis. Aquests rebels proiranians han portat a terme "detencions arbitràries de crítics i oponents, incloent-hi periodistes i defensors de drets humans", segons denuncia l'oenagé.