ATAC TERRORISTA

Almenys 18 morts en un atemptat a la capital de Burkina Faso

Dos homes armats han atacat una popular cafeteria d'Ouagadougou i han pres ostatges abans de ser abatuts per les forces de seguretat

18 persones han mort en un atemptat a Burkina Faso. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Agències / Ouagadougou

Almenys 18 persones van morir aquest diumenge i una desena van resultar ferides en un atac perpetrat per dos homes armats contra una cafeteria de la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, ha informat el Govern.

Els atacants van obrir foc la nit passada a la cafeteria Istanbul, ubicada en una cèntrica avinguda de la capital, i fins a quatre hores després es va allargar l'operatiu de les forces de seguretat, que va culminar amb els presumptes terroristes morts.

De moment es desconeix la nacionalitat de les víctimes, ha precisat el Servei d'Informació del Govern, encara que es creu que n'hi ha de diverses nacionalitats. Per ara ningú s'ha atribuït l'autoria de l'atemptat.

El balanç provisional és de 18 morts i diversos ferits que han sigut evacuats a hospitals, entre ells membres de les forces de seguretat que es van traslladar a la zona per reduir els atacants, segons el portaveu del Govern, Remis Dandjinou.

Àrea acordonada

L'assalt i l'operació policial no s'ha acabat fins a les 5.00 GMT (set del matí a Espanya), quan han cessat els trets, segons periodistes d'AFP, encara que el perímetre al voltant del cafè restaurant continuava acordonat per l'Exèrcit, mentre es desplegava la policia científica.

Notícies relacionades

Remis Dandjinou ha confirmat aquest dilluns que "diverses persones van ser retingudes" pels assaltants, i que "alguns van ser alliberats", sense donar més detalls. Dandjinou també ha confirmat que les víctimes són "de diferents nacionalitats, des de burkinesoes fins a estrangers", sense oferir un còmput exacte.

El cafè Istanbul és "un espai agradable on es reuneixen les famílies", ha explicat. El local està situat a uns 200 metres del cafè Cappuccino, que el gener del 2016 va ser objecte d'un sagnant atac gihadista, reivindicat per Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI). Aquell atac va provocar 30 morts i 71 ferits, la majoria estrangers.