VIOLÈNCIA RACIAL ALS EUA

Obama llança un sentit missatge de pau després dels incidents de Charlottesville

L'expresident dels EUA subratlla a Twitter que "ningú neix odiant una altra persona pel color de la seva pell"

mbenach38171208 thm08 chicago  estados unidos  24 04 2017   el expresidente 170813115528

mbenach38171208 thm08 chicago estados unidos 24 04 2017 el expresidente 170813115528 / TANNEN MAURY

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Washington

L'expresident dels Estats Units Barack Obama ha subratllat aquest diumenge que "ningú neix odiant una altra persona pel color de la seva pell", un missatge que ha fet públic després dels incidents per la cancel·lada marxa de supremacistes blancs i la mort d'una persona víctima d'un atropellament intencionat en una protesta antifeixista a la localitat de Charlottesville, a l'estat de Virgínia.

"Ningú neix odiant una altra persona pel color de la seva pell, pel seu origen o la seva religió", ha assegurat l'exmandatari nord-americà, en un missatge publicat al seu compte oficial de Twitter, acompanyat per una foto en què se'l veu somrient amb uns nens en un escola infantil.

Notícies relacionades

"Les persones han d'aprendre a odiar i si poden aprendre a odiar, poden ser ensenyades perquè estimin", ha afegit Obama. "L'amor arriba amb més naturalitat al cor humà que el seu contrari", ha dit Obama, abans d'explicar que les seves paraules són una cita de Nelson Mandela, el desaparegut expresident de Sud-àfrica i premi Nobel de la pau.

Obama ha llançat aquest missatge unes hores després de la mort d'una dona víctima d'un atropellament intencionat durant una marxa antifeixista celebrada a Charlottesville. La marxa ha arribat després de la cancel·lació d'una protesta racista convocada per supremacistes blancs per denunciar la retirada d'una estàtua d'un general confederat.