CENSURA DE PREMSA

Amnistia Internacional condemna la decisió d'Israel de tancar l'oficina d'Al-Jazira

zentauroepp39590052 employees work inside the office of the qatar based al jazee170807172947

zentauroepp39590052 employees work inside the office of the qatar based al jazee170807172947 / AMMAR AWAD

1
Es llegeix en minuts
Afp / Londres

Amnistia Internacional (AI) ha condemnat la decisió del Govern d'Israel de tancar l'oficina del canal de televisió qatarià Al-Jazira a Jerusalem Oest i impedir que emeti en territori israelià.

"Aquest és un atac flagrant contra la llibertat d'informació a Israel i els territoris palestins ocupats", ha dit en un comunicat Magdalena Mughrabi, vicepresidenta de l'organització per a l'Orient Mijtà i l'Àfrica. "Aquesta decisió envia el missatge que les autoritats israelianes no toleren una cobertura crítica per part dels mitjans de comunicació".

Durant anys, Israel ha denunciat la que considera una informació parcial d'Al-Jazira en la seva cobertura del conflicte contra els palestins. Els atacs contra la cadena s'han intensificat des que el primer ministre israelià, el dretà Benjamin Netanyahu, va anunciar a finals de juliol la seva intenció d'expulsar Al-Jazira, la qual va acusar de fomentar les tensions a l'esplanada de les Mesquites, a Jerusalem.

Principal eina

Notícies relacionades

Diumenge, el ministre de Comunicacions israelià, Ayoub Kara, va dir que Al-Jazira s'ha "convertit en la principal eina de la Daesh (acrònim en àrab del grup gihadista Estat Islàmic), Hamàs, Hezbol·là i l'Iran." Després del tancament de l'oficina, les autoritats tenen previst cancel·lar l'acreditació dels periodistes i el tancament de les connexions de cable i via satèl·lit.

Israel se suma així a la censura imposada al canal qatarià a l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Bahrain i Egipte, que el mes de juny passat van trencar relacions diplomàtiques amb Qatar, al qual acusen de "recolzar el terrorisme" i de mantenir i estrènyer relacions amb l'Iran, el gran rival de les monarquies absolutistes sunnites del Golf i d'Israel.