CRISI

L'extrema dreta assetja en alta mar els vaixells que rescaten emigrants

El vaixell 'C-Star', llogat pel moviment ultra Generació Identitària, persegueix enmig del Mediterrani la nau de Metges sense Fronteres amb la missió d'impedir que salvi refugiats

zentauroepp39564709 a banner that reads   stop human trafficking  is attached to170806191213

zentauroepp39564709 a banner that reads stop human trafficking is attached to170806191213 / ANGELOS TZORTZINIS

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

El 'C-Star', un vaixell de 40 metres d'eslora llogat pel moviment juvenil d'extrema dreta Generació Identitària, ha perseguit aquest diumenge la nau 'Acquarius' de les oenagés Sos-Mediterranée i Metges sense fronteres (MSF), amb el propòsit d'impedir-li que rescati en alta mar emigrants i refugiats. Al port de Catània, el 'C-Star' ja havia intentat impedir el desembarcament de persones rescatades i dissabte va advertir als tripulants del 'Golfo Azzuro', de l'oenagé catalana Open Arms, que no fessin tasques de salvament.

Matin Sellner, portaveu a Àustria de Generació Identitària, grup que porta a terme la missió denominada 'Defensem Europa', finançada per donacions de simpatitzants ultradretans de França, Alemanya i Itàlia, manté que els mitjans de comunicació i els polítics "són simples espectadors" del problema de l'emigració i que és per això que el moviment d'extrema dreta ha decidit "reaccionar" per aturar els que ha qualificat d'"activitats criminals i perilloses”.

La revista '5W' ha compartit a les xarxes socials la conversa que ha tingut Open Arms en alta mar amb el vaixell dels ultradretans.

Paral·lelament a l'acció del 'C-Star', tres diaris italians, el 'Corriere della Sera', 'Il Messaggero' i  'Il Mattino', aquest últim de Nàpols, han revelat que MSF també estaria sota investigació per haver presumptament afavorit l'emigració clandestina, la mateixa acusació que pesa sobre l'el vaixell 'Iuventa', de l'oenagé alemanya Jungend Rettet.

Agent camuflat

Notícies relacionades

Els diaris asseguren que imatges gravades per un agent camuflat en una nau de Save the Children demostrarien l'intercanvi suposadament concertat d'emigrants entre traficants i el 'Iuventa'. Julian Pahle, portaveu de MSF, ha dit que “sona estrany que tot això passi després que hàgim rebutjat firmar el Codi de conducta proposat per Interior”. 

MSF ha manifestant que desitja que “s'aclareixi com més aviat millor aquest degoteig d'acusacions que enverinen el clima”, ja que, altrament, ha assegurat que abandonarà la zona. Malgrat no haver firmat el codi, la Guàrdia Costanera italiana ha acceptat acollir 137 emigrants rescatats per MSF a Lampedusa. La seva nau no va entrar al port, però només perquè és massa petit.